Més notícies de Seleccions

Lluís Cortés: "Encara no tenim res fet"

La sub-18 tanca un campionat brillant, però no vol repetir l'eliminació de l'any passat a semifinals

Futfem.cat | Sergio Reches

Tot i la golejada (8-0) davant Canàries, el seleccionador català Lluís Cortés tocava de peus a terra per recordar que els resultats de les dues primeres fases no portaran a Catalunya fins a la final: "La valoració del torneig és excel·lent, però encara no tenim res fet. Ara anem a la semifinal i és un partit a vida o mort. Allà no importen els resultats de les fases, ni la classificació, va per sorteig i et pot tocar qualsevol dels rivals forts. Allà és on hem de respondre". Tot i això, Cortés es mostrava satisfet per repetir, un any més, la participació de la sub-18 a la Fase Final: "L'objectiu era arribar fins aquí. A partir d'ara, pot passar qualsevol cosa. Són partits molt complicats, de molta tensió, i hem de veure com canalitzen les jugadores aquesta pressió. La temporada passada ens vam quedar a les portes, als penals, i aquest any no pot tornar a passar".

Del gran partit de la selecció davant el combinat canari, Lluís Cortés destaca l'actitud de les futbolistes: "Em quedo amb l'actitud de les jugadores perquè era un partit trampa. Canàries no s'hi jugava res i nosaltres sabíem que empatant ens classificàvem. Aquest era un d'aquests partits que se't poden complicar sense que el rival tampoc faci gran cosa i durant tot el partit hem aguantat un bon ritme, han estat concentrades en tot moment i, fins i tot golejant, la seva actitud ha sigut impecable.

Canàries va sorprendre Catalunya amb una defensa molt avançada, un plantejament diferent al que esperava el seleccionador català: "No era el plantejament que nosaltres prevèiem i hem hagut d'ajustar algunes coses i jugar més amb pilotes a l'espai, i no amb associacions més curtes com pensàvem fer". La qualitat tècnica de les futbolistes i la velocitat al davant van permetre que Catalunya aconseguís un marcador tan ampli: "El fet de tenir jugadores molt ràpides al davant i bones passadores, ens ha permès fer passades llargues per jugar més a l'espai i, les vegades que no hem caigut en fora de joc, que és un dels aspectes que hem de millorar, hem pogut encarar la portera amb relativa facilitat".

SENSE FAVORITS
Lluís Cortés va assegurar que no hi ha cap rival que vulgui evitar a la semifinal, ni cap selecció davant la qual Catalunya tingui més opcions: "Totes les seleccions que arribin seran les millors. Costarà més de guanyar pel fet de ser una semifinal, no pel rival". L'experiència de moltes de les seves jugadores a la màxima divisió és un punt que fa més forta la selecció catalana, però Cortés avisa que Catalunya no és l'única: "Tenim moltes jugadores amb minuts a Primera Divisió, però els altres rivals també les tenen. Gairebé totes les federacions tenen algun equip competint a Primera i no serà fàcil".

 

Notícies relacionades

Comenta