Més notícies de Seleccions

Natalia Arroyo fa un pas endavant

La seleccionadora absoluta agafa, també, les regnes de la sub-18 per substituir Lluís Cortés

Pedro Salado (Futfem.cat)

La marxa de Lluís Cortés al Barça va deixar un forat a la sub-18 catalana. Un lloc que ha agafat Natalia Arroyo, seleccionadora absoluta i, fins ara, encarregada també de la sub-16. Un pas que Arroyo considera «lògic» després d'aquesta marxa i de la seva trajectòria a la Federació Catalana: «Ha estat una decisió interna de la Federació que hem pres entre tots i que considerem que el més lògic és que, després de tots aquests anys a la sub-16, fos jo qui agafés la sub-18».

Arroyo considera aquesta nova etapa «un repte» però assegura que en cap cas suposarà «un canvi dràstic» en l'estructura: «Tots fem seguiment i treball conjunt. Convivim durant les dues primeres fases i a la final viatgem tot el cos tècnic. Ens coneixem tots, no serà un canvi dràstic». Tampoc patiran grans canvis les convocatòries de jugadores, com reconeix: «L'equip serà molt semblant a com l'hem estat construint fins ara».

Entre les diferències que poden existir, la nova seleccionadora sub-18 destaca que la feina «de seguiment» sí que és diferent: «Ara ja no és qüestió de descobrir jugadores, més aviat de fer un seguiment més continuat en un focus més concentrat de competició. Són altres criteris de selecció». D'altra banda, reconeix que les dificultats també seran unes altres: «Les jugadores de la sub-18 tenen més experiència i el factor por o nervis ja no juguen un paper tan important. S'hauran de tenir en compte altres aspectes de la gestió de grup».

La selecció catalana sub-18 no és una categoria nova per a Natalia Arroyo, L'entrenadora afronta la que serà la seva setena temporada a la Federació Catalana i, tot i que la majoria de la seva trajectòria ha estat al capdavant de la sub-16, també ha dirigit la sub-18 durant dos anys, coincidint amb les seves segona i tercera temporades com a seleccionadora catalana.

MIREIA VERA, A LA SUB-16
Mireia Vera serà l'encarregada d'ocupar la plaça que deixa buida Natalia Arroyo. Tot un repte per a aquesta exfutbolista i entrenadora amb experiència al futbol base del Girona, a l'FCBEscola de Delhi (Índia) i, més recentment, al Manu Lanzarote, on va exercir d'entrenadora i jugadora.

La nova seleccionadora sub-16 es mostra ambiciosa, tot i que reconeix les dificultats: «Portem dos anys seguits sent campiones d'Espanya i intentarem ser-ho per tercera vegada. Sabem que serà difícil i haurem d'estar molt encertades, però amb treball i dedicació, tot és possible. Treballarem dur per arribar el més lluny possible». Vera veu en els clubs catalans el millor potencial per a assolir bons resultats: «Els petits detalls poden marcar la diferència en uns campionats tan igualats. Els clubs estan treballant molt bé la seva base i això es reflecteix en la selecció. Hem de treure profit d'aquest avantatge».

Per Natalia Arroyo, Vera és una gran incorporació per a les seleccions catalanes: «Ve a sumar, coneix la categoria, ha estat jugadora i coneix molt bé l'ària de Girona i, en aquest aspecte, ens pot donar un extra molt valuós».

La sub-12, per la seva banda, continuarà dirigida per Vidal Paloma. El tècnic afronta la que serà la seva tercera temporada a l'estructura de la Federació Catalana i creu que «promoure el futbol base femení és garantir el futur». «Sense una base sòlida i estable és molt complicat que puguem tirar endavant», ha afegit.

 

Notícies relacionades

Comenta