Més notícies de Seleccions

Berta Bou contribueix a la golejada de la sub-16 espanyola

La jugadora de l'Estartit anota un dels sis gols aconseguits per la selecció espanyola sub-16 davant Escòcia en el Torneig de Desenvolupament UEFA

Sefutbol.com

Sis futbolistes catalanes estan disputant aquests dies el Torneig de Desenvolupament UEFA a la regió portuguesa de l'Algarve. En l'estrena de la selecció sub-16, Espanya es va enfrontar a Escòcia en el primer dels tres partits que haurà de disputar el combinat dirigit per Pedro López. Les joves promeses es van imposar per un contundent 6-0 a les escoceses amb un gol de la futbolista de l'Estartit i de la selecció catalana sub-16, Berta Pujades. A la convocatòria de López per aquest torneig hi ha fins a sis futbolistes catalanes, cinc d'elles del Barça; Ona Batlle i Laia Alexandrí, que van jugar d'inici davant Escòcia; Laia Muñoz, Berta Pujades i Candela Andújar.

El Torneig de Desenvolupament UEFA és un campionat que organitza cada any l'organització europea amb l'objectiu d'oferir una bona oportunitat de formació i preparació a les joves futbolistes, abans de competir amb la selecció sub-17, com explica el seleccionador, Pedro López: "Com és una generació nova que arriba a la selecció per haver destacat a les territorials, és molt important que adquireixin els hàbits de competició internacional i juguin a un alt nivell. De participar en aquest torneig a no fer-ho, hi ha tot un món. Quan arribin a la sub-17 tindran un bagatge molt bo". López també assegura que el desplaçament ofereix a les noies l'oportunitat d'entendre què significa formar part de la selecció espanyola: "És tant important guanyar dins del camp, com fer-ho fora dels terrenys de joc. El grup ha d'aprendre com s'ha de comportar quan representa a la Federació Espanyola i això, per nosaltres, en aquesta edat, és vital".

El combinat espanyol defensa el títol aconseguit en la darrera edició i la golejada amb què s'ha estrenat convida a l'optimisme, tot i que encara resten dos compromisos molt complicats. El dissabte s'enfrontaran a la selecció alemanya (16.00 hores) i tancaran la competició dilluns (13.00 hores) davant els Països Baixos.

 

Notícies relacionades

Comenta