Més notícies de Seleccions

Els seleccionadors valoren positivament el sorteig

Pedro López i Toña Is parlen dels rivals a la ronda elit dels Europeus sub-19 i sub-17

RFEF

Pocs dies després de fer-se públics els grups per a la ronda elit que dóna accés a les fases finals de l'Europeu sub-19 i sub-17, els seleccionadors espanyols fan balanç dels rivals que hauran de superar la pròxima primavera. Ambdós tècnics es mostren satisfets pels grups on han estat ubicats i les seleccions que han aconseguit evitar en aquest últim escull abans de la fase final.

La sub-19 de Pedro López és la vigent campiona d'Europa. El seleccionador valora els mèrits aconseguits a la fase prèvia, on Espanya s'ha classificat invicte i amb un balanç aclaparador de 18 gols marcats i la porteria a zero: «Gràcies al bon treball realitzat a la primera fase hem entrat al bombo A del sorteig i hem pogut evitar rivals importants com els Països Baixos o França. Tot i això, ens han tocat rivals forts com Irlanda, Turquia i Àustria».

Espanya disputarà la ronda elit en un minitorneig del 2 al 8 d'abril a Irlanda. Per això, López considera que la selecció amfitriona serà un dels rivals complicats a batre: «Seran un equip complicat, ja que juguen a casa i sortiran amb més ganes davant la seva afició». Però, sens dubte, el rival més fort serà Àustria: «Té un futbol de clara influència alemanya. És una selecció molt forta i ho ha demostrat guanyat 3-0 a Bèlgica a l'últim partit de classificació. Amb el gran treball que estan fent, crec que estan capacitades per guanyar qualsevol equip d'Europa». Per últim, analitza el rival més accessible, a priori: «Turquia, tot i haver-se classificat a l'últim partit empatant contra Escòcia, és un rival complicat i molt organitzat, no serà fàcil».

López és conscient que només aconseguirà la classificació el millor equip dels quatre, per això reconeix que el grup afronta el repte «coneixedor de la dificultat i la transcendència del mateix», i afegeix: «Estudiarem cada rival com si es tractés d'una final i ens prepararem per afrontar cada partit en les millors condicions possibles».

EL MUNDIAL, DOBLE PREMI
La selecció espanyola sub-17, en canvi, afronta aquest Europeu amb un objectiu doble. D'una banda, aconseguir aixecar el títol que les coroni com a millors del continent i les redimeixi de la derrota als penals de l'última edició; i d'altra banda, perquè un lloc entre els tres finalistes garanteix la participació en el Mundial d'Uruguai del 2018. Així ho reconeix Toña Is: «Tenim moltes ganes. Volem ser a la fase final i intentar ficar-nos de nou al Mundial. Tenim moltes il·lusions posades a la ronda elit. Espero que tot surti bé».

La seleccionadora ha valorat els quatre rivals que hauran de batre a la ronda elit: Dinamarca, Rússia i Israel. «Estic bastant satisfeta amb el sorteig. No és un grup fàcil, però tampoc el més difícil. Arribar a una fase final no és fàcil, només es classifica un i no tens marge d'error. Qualsevol desconnexió et deixa fora», sentencia.

L'asturiana reconeix que el futbol femeni «ha crescut molt als darrers anys» a tots els països i que cada vegada «el nivell és més semblant». «A priori, Dinamarca és el rival més complicat del grup», reconeix Is, però assegura que també s'han de «tenir en compte» Rússia i Israel. Aquest últim, però, és la primera vegada que participa en una ronda elit en aquesta categoria.

Només els primers classificats de cadascun dels set grups tindrà un bitllet per a la fase final que acollirà Lituània el maig del 2018.

 

Notícies relacionades

Comenta