Més notícies de Seleccions

La motivació del debutant

La sub-16, amb un bon grapat de noves jugadores, estrena seleccionadora a la primera fase del Campionat d'Espanya

Pedro Salado (Futfem.cat)

Vilafranca del Penedès serà el testimoni del debut en competició oficial de Mireia Vera com a seleccionadora sub-16. A les seves ordres, una selecció que també compta amb moltes cares noves fruit de la nova generació que accedeix a la selecció. Les novetats a la banqueta i a la gespa fan d'aquesta primera fase del Campionat d'Espanya un escenari il·lusionant. «Començar de nou pot ser positiu. La meva motivació és molt gran», confessa Vera, qui reconeix que treballar amb la Federació Catalana és una experiència més que positiva: «Sobretot m'ha sorprès la professionalització i els recursos que tenim al nostre abast. És un món nou, si necessites un vídeo, el tens. Són coses que a altres clubs on he estat no he tingut».

Aquest canvi de direcció, però, no afectarà negativament l'essència de la sub-16 catalana: «No serà cap hàndicap perquè la resta del cos tècnic és el mateix i coneixen bé l'equip». A més, Vera assegura que Catalunya mantindrà «la mateixa filosofia de joc» que l'ha caracteritzat sempre. Una proposta de joc associatiu amb un grup en què la seleccionadora veu «totes les línies equilibrades» i sense que destaqui un aspecte per sobre de tot. «El més important el conjunt», afirma.

L'equip arriba amb tots els efectius intactes després de les dues sessions d'entrenament que han realitzat a Vilafranca des de dijous i amb molta il·lusió per debutar: «Per elles és un premi a tot l'esforç que han fet fins ara. La motivació la porten de sèrie, no s'ha de treballar», assegura Vera. La sub-16 arriba a la primera fase després de disputar tres amistosos contra Fontsanta, Cerdanyola i Sant Andreu, tots tres amb àmplies victòries catalanes. El treball realitzat des de principi de curs ha permès arribar amb totes les peces encaixades, tot i el gran nombre de novetats a l'equip: «Cada vegada ens coneixem més com a grup», destaca la seleccionadora en aquest sentit.

Pel que fa als rivals que es trobaran a Vilafranca, Mireia Vera reconeix que el fet que es tracti de seleccions sub-16 complica la tasca d'anàlisi del rival, ja que la selecció que es trobin aquest cap de setmana pot no tenir totes les semblances amb els referents registrats la temporada passada: «El fet de ser una generació nova fa que afrontem els partits amb incertesa». Per això Vera no vol parlar de favorits: «Les dues seleccions seran igual de complicades» i creu que això es deu al treball que es va fent a les diferents federacions: «Cada any arriben millor formades. No hi ha un rival més difícil que un altre».

INTENSITAT I TÈCNICA
Malgrat que la seleccionadora considera igual de complicades les dues seleccions que s'enfrontaran a Catalunya, cada combinat desplega un joc molt diferent. Segons Mireia Vera, d'Extremadura, el primer rival de la sub-16, és un conjunt que desplega un bon futbol: «No crec que sigui tan física perquè té jugadores que tècnicament poden sorprendre. Té dues futbolistes que destaquen i que han estat convocades amb la selecció espanyola», dues jugadores sobre les quals Catalunya haurà d'estar molt atenta, com són Lidia Santos i Marta Hernández. A més a més, el duel contra Extremadura tindrà la complicació de ser el primer i la gestió del nerviosisme serà també un factor determinant per a l'estat anímic de la selecció. El partit serà dissabte a partir de les 12 del migdia.

Diumenge, a la mateixa hora, serà el torn de la selecció de Navarra, el segon i últim partit de la primera fase per a Catalunya. Un rival que, segons Mireia Vera, «segurament serà molt intens, molt físic». «La majoria de jugadores són del Mulier i de l'Osasuna», destaca l'entrenadora, que assegura que l'objectiu de la sub-16 no pot ser un altre que el de «revalidar el títol» aconseguit l'estiu passat a Euskadi. «Serà difícil, però estem aquí per intentar-ho», conclou.

 

Notícies relacionades

Comenta