Més notícies de Seleccions

Arroyo: «La superioritat futbolística que ens pugui atorgar algú s'ha de demostrar al camp»

La seleccionadora debuta amb la sub-18 aquest cap de setmana contra Extremadura i Navarra

Pedro Salado (Futfem.cat)

Aquest dissabte, a partir de les sis de la tarda, Catalunya sub-18 obre el teló del Campionat d'Espanya. La selecció, enguany dirigida per Natalia Arroyo en substitució de Lluís Cortés, vol oblidar la derrota de la temporada passada a Madrid per conquerir el títol el pròxim estiu. En aquesta primera fase, s'hauran de desfer d'Extremadura i Navarra per continuar el seu camí.

Les vigents subcampiones són les clares favorites d'aquest cap de setmana, però la seleccionadora sub-18 no vol confiances: «La superioritat futbolística que ens pugui atorgar algú s'ha de demostrar al camp» i assegura que les jugadores que defensen la selecció catalana «ja saben el que es demana: un ritme alt i intensitat». El salt de la sub-16 a la sub-18 és un canvi que Arroyo afronta «amb molta il·lusió», tot i que recorda que l'afectació per a les jugadores «és mínima», ja que totes han conviscut amb ella a les concentracions de Catalunya. La seleccionadora reconeix que cada categoria «reclama coses diferents». «A la sub-18, la jugadora ja ha passat per situacions complicades, però això també fa que puguin confiar-se. Pensen que dominen quan s'han d'activar i de vegades no és així. S'ha de gestionar bé aquesta percepció».

La competició amb la sub-18, reconeix Arroyo, «és una mica diferent», ja que «aquests dos anys de diferència fan que els equips tinguin més maduresa i siguin més competits». A més, «sempre hi ha una selecció sorprès» i «les millors seleccions són cada any millors», dos factors que obliguen Catalunya a «estar alerta». Pel que fa als reptes concrets que presentarà cada selecció, Arroyo destaca que Navarra «a priori serà la més difícil». «Per les referències que tenim és l'equip més sòlid», afegeix, i no vol posar el focus en la internacional Patricia Zugasti: «No és l'únic perill. Serà un bloc difícil de batre. És injust fixar-nos només en un nom». Aquest, però, serà l'últim compromís de la sub-18, diumenge a les 18.00 hores. Abans, dissabte, Catalunya s'haurà enfrontat a Extremadura.

«Físicament estarem més desperts perquè serà el primer partit, però això també li passarà a Extremadura», destaca Arroyo, qui també veu les dificultats del debut: «El primer partit és perillós perquè has d'entrar bé. És important fer un bon primer partit perquè marca les sensacions que tens tu i la por que et pot tenir el rival». A més, la seleccionadora es mostra alerta davant una selecció a la qual ja s'ha enfrontat fa alguns anys amb la sub-16, concretament, la temporada 2014/15: «Tinc el record de la sub-16 i ens van posar les coses molt difícils», confessa. Sigui com sigui, Arroyo té clar que per aconseguir el títol és molt important no fallar en cap partit: «Un Campionat d'Espanya es guanya fent sis bons partits», sentencia.

 

Notícies relacionades

Comenta