Més notícies de Seleccions

Andalusia, La Rioja i l'Aragó, el grup de Catalunya

Les seleccions sub-18 i sub-16 ja coneixen els combinats que hauran de superar a la segona fase

FCF

Un cop finalitzada la primera fase, Catalunya ja prepara l'última ronda abans de les semifinals. Els 10 punts sumats per les seleccions sub-18 i sub-16 els han permès ser primeres de grup, evitant així a les altres quatre seleccions més potents a la primera fase.

El grup de Catalunya per a la segona fase inclou Andalusia, La Rioja i l'Aragó, tot i que en tractar-se d'un grup de quatre -igual que a la primera fase- només s'hauran d'enfrontar dues d'eles. En el cas del combinat andalús, es tracta del segon classificat del grup C, amb un total de 6 punts en els quatre partits disputats per les dues seleccions. Rivals més accessibles seran La Rioja, que és un dels únics dos conjunts que no han sumat cap punt en tota la primera fase, i l'Aragó, que només ha aconseguit un punt en categoria sub-16.

La sub-18 de Natalia Arroyo sembla tenir tot molt més de cara per aconseguir la classificació. Els seus rivals no han tret ni un sol punt a la primera fase. Andalusia va perdre contra Madrid i Astúries per la mínima (0-1), mentre que La Rioja ho va fer per 0-2 contra Canàries i de manera més contundent (6-1) contra Cantàbria. A més, l'Aragó va ser golejada per Euskadi (0-6) i superada pel País Valencià (1-0). En sub-16, el conjunt andalús es va mostrar més fort, superant els seus dos rivals, Madrid (1-0) i Astúries (1-2). L'Aragó va aconseguir un empat (2-2) contra Euskadi i una derrota (3-1) contra el País Valencià. La Rioja sub-16, en canvi, va perdre els dos partits contra Canàries (2-4) i Cantàbria (2-0).

Catalunya, però, només s'enfrontarà a dues d'aquestes seleccions, depenent de si acaba sent seu de la segona fase o no. En aquest, més que probable cas, les seleccions catalanes s'enfrontarien a Andalusia, el rival més complicat a priori, i a La Rioja, un dels combinats més accessibles, juntament amb l'Aragó, que quedaria descartat.

De cara a la classificació per a la fase final, es comptabilitzen els resultats de cada categoria per separat, i no de forma conjunta com passa a la primera fase. Fins al moment, la sub-18 suma els 6 punts disputats amb un balanç de gols de +4. La sub-16, en canvi, va empatar contra Extremadura i compta amb 4 punts, amb el mateix balanç de gols que la sub-18. La segona ronda es disputarà el cap de setmana del 10 i 11 de febrer en una seu per determinar, tot i que com a cap de grup, Catalunya té moltes opcions de tornar a acollir la competició.

 

Notícies relacionades

Comenta