Més notícies de Seleccions

Natalia Arroyo: «Aquests partits serveixen per exhibir el millor que tenim, i les coses noves que tenim»

La seleccionadora catalana valora molt positivament les possibilitats que l'ofereixen les jugadores de la llista i les que no hi han pogut ser

Pedro Salado (Futfem.cat)

La selecció catalana absoluta va disputar ahir el seu quart amistós nadalenc a l'estadi del Sadar, camp de l'Osasuna, contra la selecció de Navarra. Catalunya va iniciar bé el partit però no va acabar d'estar precisa de cara a porteria, factor que van aprofitar les locals per anar creixent fins a fer el seu primer i únic gol: «Aquest moment podria haver servit a Navarra per créixer i consolidar el que estaven començant a insinuar que ens podia complicar una mica la vida» raona Natalia Arroyo, seleccionadora del conjunt català. Però les catalanes van reaccionar molt ràpid i gràcies a un gol de la blaugrana Aitana Bonmatí, la dinàmica va canviar: «El gol d'Aitana ens equilibra i ens dóna una mica d'energia quan ens estava fallant alguna cosa i ens permet arribar bé al descans» descriu la tècnic que a la segona meitat ja va començar a veure el que buscava: «Ja estàvem a camp contrari que és el que volíem haver fet a la primera i no ens havia acabat de sortir» admet Arroyo que continua: «La dinàmica la teníem, i que la Carol enganxés dos gols seguits va acabar de consolidar aquesta inèrcia» analitza l'entrenadora.

Aquesta vegada, Arroyo no ha pogut comptar amb peces importants de la selecció per problemes d'agenda, però tot i això ha quedat molt satisfeta de la selecció que ha hagut d'escollir: «Hem sortit amb molt bona sensació de la convocatòria, al final crec que és el que consolida la imatge general que és una de les coses per les quals serveixen aquests partits, per exhibir el millor que tenim i quantes coses noves tenim. La sensació és que tenim un grup molt sòlid, ampli i amb garanties» argumenta la seleccionadora que anima a futures jugadores a seguir treballant: «Les noves han demostrat que amb esforç i insistència poden acabar tenint un lloc».

A més valora molt positivament l'experiència amb l'afegit de jugar al Sadar: «Potser elles estan més habituades a jugar en estadis com aquests, però per mi personalment és una experiència molt 'xula' que afegeixo a la meva memòria de records. Són coses que et queden perquè ho veus per televisió i sembla que no hi tinguem res a fer o res a veure, i que ens obrin la festa a nosaltres també, és molt 'xulo'» confessa Arroyo que va gaudir de cada detall: «Un vestidor de primer nivell, una gespa molt bona, un estadi molt acollidor i llampant. Tots afegim com a extra d'aquesta fantàstica experiència, poder jugar en un estadi així i endur-te la foto».

El partit es va poder veure per Esport 3, i al Sadar van assistir unes 1.300 persones, una xifra inferior a la que va poder lluir el Miniestadi fa dos anys contra Euskadi que va arribar a les 4.000 persones. La seleccionadora valora que aquesta xifra és molt relativa, ja que la data no era molt bona: «No era un dia senzill, un divendres, últim dia de la setmana, en uns dies on s'acaben de tancar sopars d'empresa. Però estem molt agraïts als que van venir, perquè a més feia fred. És d'agrair que la gent vulgui venir a veure'ns i nosaltres hem intentat donar-li el millor que tenim a la gent que ha vingut o s'ha connectat a la televisió» aprecia Arroyo.

L'any ja acaba, però la Federació Catalana segueix treballant per trobar futurs enfrontaments, ja no només contra altres seleccions autonòmiques, sinó també per a seleccions internacionals. Encara que la dificultat de tirar aquests projectes endavant és més que complicat, primer de tot ja és difícil concertar un amistós, sigui contra qui sigui: «Ho estàvem veient fa dues temporades amb la selecció espanyola, no és tan senzill que les seleccions femenines tinguin la possibilitat de jugar dos o tres amistosos a l'any. Encabir un amistós amb una selecció que encara no té l'oficialitat ho complica una mica més i crec que hem de ser conscients entre tots i no limitar-nos més» remarca la seleccionadora que transmet que ja fa temps que es treballa per a fer possible un enfrontament internacional: «No depèn dels nostres desitjos, no és tan senzill com donar un cop de mans i que aparegui aquí un equip per jugar, hi estem treballant amb tot el que podem i amb tot el que depengui de nosaltres s'intentarà portar a aquesta selecció el partit que creiem que mereix» conclou la seleccionadora absoluta.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta