Més notícies de Seleccions

'Déjà-vu' a la fase final

La selecció catalana sub-18 espera un partit molt semblant al de la final de l'any passat on va perdre per un gol en un matx igualat fins al final

Pedro Salado (Futfem.cat)

La selecció catalana sub-18 es troba a Balears, on a partir de divendres (10.15 hores) afronta la fase final del Campionat d'Espanya contra Madrid. Encara que soni a tòpic, es podria dir que aquesta semifinal és una final anticipada. A l'anterior Campionat d'Espanya en aquesta categoria, Catalunya va arribar a la final i es va trobar a Madrid, una selecció que li va posar les coses molt difícils al conjunt llavors dirigit per Lluís Cortés i que, finalment, al minut 83 va aconseguir fer l'únic gol del partit, deixant sense gaire marge perquè l'equip català es refés a temps. Tal com diuen, la venjança és un plat que se serveix fred. La sub-18 ha tingut un any per refredar aquella final i servir el plat al seu punt, per poder arribar a la final i trobar-se així al País Valencià o Balears, que són els altres semifinalistes del campionat.

La seleccionadora de l'esquadra catalana no s'oblida de Madrid i imagina un partit molt semblant a l'anterior: «Estarà igualat fins al final o fins a l'últim segon i qui vagi per davant al marcador no podrà estar tranquil» suposa la tècnic que posa com a exemple la final del Campionat en què van aconseguir el títol fa dues temporades, també contra Madrid: «La que guanyem és un 2-0, però amb el segon gol al últim tram de partit, així que fins a l'últim sospir sabem que Madrid competirà, si està per sota, intentarà buscar el seu moment per ficar-se en el partit, i si a nosaltres ens toca desencallar el 0-0, també fins a l'últim segon ho intentarem» insisteix Arroyo amb una frase que ho resumeix: «Fins al final ningú tindrà prou avantatge per a donar per liquidada la final» percep la seleccionadora.

Arroyo descriu la selecció rival com un equip: «Molt competitiu, que sempre acaba trobant un clima favorable en diverses situacions. És un equip que té molta capacitat per generar perill, la té des de la iniciativa, però també sense ella i amb aquest rol més passiu també se sent còmode» assegura la tècnic que adverteix del perill en atac: «Ofensivament tenen diverses i múltiples maneres de fer-te mal i fer-te gol amb moltes jugadores de qualitat» afirma Arroyo. L'entrenadora catalana confessa no haver mirat gaire més enllà d'aquesta semifinal: «No m'hi he aturat excessivament perquè ja tenim prou feina per resoldre aquest, sí que hem fet el seguiment de sempre de resultats, sabem que Balears va fer una primera fase molt contundent, golejant d'una manera molt bèstia, encara que després té una derrota estranya a casa contra Galícia. Però imagino que seran el que són sempre, un equip competitiu, directe i agressiu» es figura la seleccionadora, que també sap alguna cosa de l'altre semifinalista: «La selecció valenciana és una de les que sempre està en rondes finals, amb molta tècnica i una dosi de ritme molt alta» descriu Arroyo que desitja haver-se «de posar amb l'intensiu de revisar-les, que seria la millor notícia», la notícia de guanyar la seva semifinal contra Madrid per poder passar a la final de diumenge contra un d'aquests dos conjunts també complicats.

 

Notícies relacionades

Comenta