Més notícies de Seleccions

La sub-19 debuta a la Ronda Elit

Les noies de Jorge Vilda, amb deu representants dels tres conjunts catalans, s'estrenen davant les amfitriones, Portugal

Sefutbol.com

La selecció espanyola sub-19 inicia avui el seu camí cap a una nova final a un Europeu. Les actuals sotscampiones comencen la Ronda Elit a l'Algarve portuguès amb l'objectiu d'aconseguir un bitllet per Israel 2015. Fins a deu representants de Barça, Espanyol i Sant Gabriel s'enfrontaran a Portugal, Finlàndia i Turquia, en unes eliminatòries que donen el tret de sortida avui i s'estendran fins al proper dijous.
El seleccionador espanyol Jorge Vilda vol evitar ensurts assegurant un ple de victòries: "Hem d'anar a per la primera plaça. Classificar-se com a millor segon és una loteria pels barems que es fan servir per decidir-ho". Per això, el partit de debut davant Portugal és vital: "Si bé és cert que no serà definitiu, sí que és força decisiu. Guanyar el primer partit fa que només depenguis de tu en tot el torneig, un fet que és importantíssim".

Espanya s'estrena aquesta tarda (17.00, hora peninsular) al Nora Stadium de Ferreiras davant les amfitriones, un dels rivals més complicats del grup en que ha quedat emmarcada la selecció sub-19: "Sempre ens ha costat molt guanyar a Portugal. En l'últim precedent, tot i guanyar-les per 2-0, va ser un partit molt dur. Estan invertint molt en futbol femení al país i estan creixent molt". Vilda defineix el combinat lusità com un equip "valent, que pressiona molt i amb les línies molt avançades".
Dilluns, espanya s'enfrontarà a Turquia, el rival a priori més accessible: "És un equip molt anàrquic, però amb jugadores que lluiten moltíssim", afirma el seleccionador del combinat espanyol, i tancaran la Ronda Elit davant Finlàndia. "Potser és l'equip més igualat amb nosaltres", assegura Vilda, i afegeix: "Serà molt complicat, sobretot, pel físic que tenen les jugadores, són atletes, portents físics". Un aspecte en el qual les futbolistes espanyoles van molt endarrerides, en opinió del seleccionador espanyol: "Patim molt físicament quan ens enfrontem a aquest tipus de rivals, ja sigui Finlàndia, o les potencies com França o Alemanya. És una feina que hem de començar a fer des dels col·legis. En altres països ens superen en això, tenen més hores d'educació física, molt més pes a les universitats... Estan molt més desenvolupades en aquest sentit". Per combatre el potencial físic d'aquestes seleccions, Vilda assegura que la millor eina és la qualitat de joc: "Suplim aquesta barrera amb qualitat, joc i moltes ganes. Hem d'imposar el nostre model de joc de combinació, atac i pressió. Les nostres jugadores creuen cegament en aquest model perquè veuen els resultats que els hi està donant".

EL FUTBOL FEMENÍ CATALÀ PROGRESSA
El combinat sub-19 compta amb la representació dels tres màxims exponents del futbol femení a Catalunya: Barça, Espanyol i Sant Gabriel. Aquests clubs aporten a la selecció un total de deu jugadores: sis del Barça i dos de l'Espanyol i el Sant Gabriel. El seleccionador espanyol Jorge Vilda afirma que les futbolistes han arribat en les millors condicions a la cita: "Arriben molt bé, han treballat molt dur, amb dobles sessions d'entrenament, i estan molt preparades". A més, Vilda assegura que el pes de Catalunya per a la selecció és molt important: "El futbol català sempre nodreix a la selecció, tenen jugadores d'un gran nivell i clubs pioners a l'Estat". Vilda, que va poder veure en directe a la selecció catalana en els Campionats Autonòmics disputats a Vilafranca fa uns mesos, afirma que veu un salt qualitatiu en les futbolistes d'aquesta generació: "Les jugadores dels equips catalans cada vegada arriben millor preparades. El físic i la tàctica que tenen ara no és la de fa uns anys i en això té molt pes els referents que està trobant aquesta generació. Tenen unes jugadores a l'elit en qui veure's reflectides i tenir bons exemples és molt important en la formació de les noies".

 

Notícies relacionades

Comenta