Més notícies de Seleccions

El camí al Mundial sub-17 es perfila

Espanya s'enfrontarà a Colòmbia i Corea del Sud, però haurà d'esperar per conèixer la tercera selecció del grup

FIFA

Espanya ja coneix el camí cap al títol del Mundial sub-17. Les de Toña Is han quedat situades al grup D, amb Colòmbia, Corea del Sud i un tercer equip que sortirà de la CONCACAF. A l'últim Mundial, disputat a Jordània, la selecció espanyola va assolir la medalla de bronze, després de perdre contra el Japó a les semifinals.

El combinat de Corea del Nord és el defensor del títol. Precisament aquesta selecció ha quedat ubicada al grup més perillós, juntament amb la potent Alemanya, el Camerun i un tercer equip de la CONCACAF. També hi haurà un equip d'aquesta confederació al grup B, completat amb Sud-àfrica, el Brasil i el Japó. L'únic grup que ha quedat complet al sorteig realitzat a la localitat suïssa de Zuric és el de l'amfitriona, l'Uruguai, que compta amb Ghana, Nova Zelanda i Finlàndia.

La competició es disputarà durant el mes de novembre a l'Uruguai i està integrada per un total de 16 seleccions: una d'Oceania, tres dels continents d'Europa, Àfrica i Àsia, a més de Sud-amèrica i Centreamèrica-Carib. Les dues seleccions de cada grup que finalitzin la primera ronda als primers llocs es classificaran per als quarts de final. Espanya debutarà contra Colòmbia el 14 de novembre a Montevideo, el mateix escenari on s’enfrontarà a Colòmbia el dia 17. Quatre dies més tard, la sub-17 tancarà la fase de grups contra l’equip classificat a la CONCACAF.

ELS ALDARULLS A NICARAGUA, IMPREVIST PER A LA FIFA
El sorteig de la fase final del Mundial sub-17 de l'Uruguai estava fixat per a aquest dimecres, una data en què tots els continents haurien de tenir les seves seleccions classificades. Un imprevist d'última hora, però, no ho ha fet possible. I és que Nicaragua havia d'acollir la classificació dels equips de la CONCACAF, però les violentes protestes socials del país, amb una vuitantena de morts i prop d'un miler de ferits van obligar la FIFA a cancel·lar la competició.

L'organització ha traslladat la resta de partits a la ciutat nord-americana de Bradenton i el dia 12 de juny es coneixeran les tres seleccions que obtenen un bitllet per a la fase final del Mundial sub-17. Mèxic i Haití ja han accedit a semifinals i es jugaran ocupar la primera plaça, però a l'altre grup encara pot passar de tot entre els Estats Units, el Canadà, les Bermudes i Costa Rica.

 

Notícies relacionades

Comenta