Més notícies de Seleccions

Subcampiones europees de futbol platja

La selecció espanyola arriba a la final del campionat amb quatre catalanes a les seves files, però perd contra Rússia

RFEF

El passat divendres dia 6 de juliol, la localitat portuguesa de Nazaré, va donar lloc al tercer campionat femení europeu de futbol platja, en el qual la selecció espanyola va tenir l'honor de poder participar. El seleccionador espanyol Christian Méndez va comptar amb quatre catalanes de renom a les seves files, la portera de l'Espanyol Mariajo Pons que al final del torneig va acabar guanyant el títol de millor portera del campionat, les jugadores del Seagull Carla Morera i Anna Pacual 'Pascu', i la jugadora del Sant Andreu, Laia García. El format de competició constava de dos grups de tres participants cadascun, en els quals s'enfrontaven entre ells i el primer de grup jugava la final contra el primer de l'altre grup, a més de jugar-se els distints play-off per les posicions de tercer a sisè.

El grup d'Espanya comptava amb Anglaterra i la República Txeca, i per sort o per desgràcia, el primer dia no va participar, però va poder veure l'enfrontament entre els seus rivals de la jornada següent, iniciant el torneig del grup A, angleses contra txeques divendres a les 12.45. El resultat va ser favorable per Anglaterra que va guanyar per 5-2 les seves rivals.

Dissabte era el torn d'Espanya, que primer jugaria contra les txeques a les 10.15 i posteriorment contra Anglaterra a les 19.00. Al primer partit, la selecció espanyola va sortir victoriosa amb un molt bon resultat de 8-0, amb tres gols de Mellado, altres tres de Miron i dos de Gómez. Amb aquest resultat Espanya es col·locava primera de grup i es jugava el passi a la final contra Anglaterra, conjunt que els complicaria una mica més les coses, però finalment l'equip de Méndez es va imposar per 0-4, amb gols de 'Pascu', Morera, Asensio i Miron.

Al grup B del torneig, on competien Rússia, Suïssa i els Països Baixos, van quedar com a primeres de grup -amb resultats més ajustats que els espanyols- les d'Europa de l'Est, signant així els finalistes de la competició que es jugaria a la jornada de diumenge.

I encara que semblava que en els resultats, Espanya avantatjava Rússia, a la final no va ser així. Amb dos gols en 5 minuts –al 29 i al 34-, les russes van aconseguir la victòria, proclamant-se així campiones d'Europa de futbol platja, en la seva tercera edició i el primer cop que Rússia participava en aquesta competició. Deixant les espanyoles, amb quatre catalanes com a integrants d'aquesta selecció, com a subcampiones d'Europa de futbol platja.

 

Notícies relacionades

Comenta