Més notícies de Seleccions

Engegant motors amb la nova sub-17

Amb els enfrontaments del campionat definits i novetats als criteris de selecció, Catalunya ja treballa per crear les plantilles que disputaran la primera fase del Campionat d'Espanya

FCF

Catalunya ha estat la seu escollida per la primera fase del Campionat d'Espanya sub-15 i sub-17 que es jugarà del 14 al 16 de desembre. Enguany hi ha un canvi en les categories, ja que les seleccions sub-16 i sub-18, ara, passen a ser sub-15 i sub-17. Un dels motius del canvi és per les seleccions FIFA i UEFA, per exemple UEFA ja competeix en categoria sub-17 i, en certa manera, el que es volia era ajustar-ho a aquestes categories.

Tal com explica la seleccionadora catalana absoluta i sub-17, Natalia Arroyo, «el sentit final de les autonòmiques és posar en context de competició i presentar a nivell estatal les jugadores amb més talent de les diferents zones». A més, l'última temporada va ser complicat per les seleccions catalana, madrilenya i andalusa definir la convocatòria de la sub-18 (actualment sub-17), ja que hi havia jugadores que ja estaven competint a Primera Divisió. D'altra banda, Arroyo explica que aquest canvi afavoreix a jugadores que «no estan exposades i no estan tan seguides per la Federació Espanyola».

Dimarts 30 d'octubre s'ha fet el primer partit amistós entre la preselecció sub-17 i el Sabadell, militant a Preferent, a Olímpia (Sabadell) a les 19.00 hores. Les sensacions del primer entrenament realitzat la setmana passada van ser «molt bones com les dels últims anys», ja que les jugadores van arribar «amb unes condicions molt favorables i motivades». L'exigència cada vegada és major i hi ha molta feina a fer: «Des de fa un parell de temporades el nivell és molt alt. Portem des de principi de temporada fent un seguiment de les competicions. Al final es tracta de veure quines jugadores destaquen i quines són compatibles, és una barreja de molts criteris».

A falta de saber la localitat de la primera fase, el 18 d'octubre es van donar a conèixer els primers rivals de la selecció catalana: l'Aragó i les Illes Canàries. La seleccionadora valora els primers rivals del combinat que dirigeix: «Històricament les Illes Canàries ha estat una selecció tècnica i dinàmica. Aragó és una comunitat autònoma que està creixent molt i cada vegada té unes seleccions més ordenades i difícils de batre».

 

Aquestes són les convocades per al partit de la sub-17 contra el Sabadell:
Clara Rodríguez, Alba Fernández, Alba Caño, Viktoria Adrianova i Alicia Infante (Barcelona); Emma Ramírez, Ariadna Márquez, Júlia Guerra i Clàudia Murillo (Espanyol); Nekane Morales, Júlia Francesch, Mar Dueso, Aran Amorós i Ainhoa Olivera (Reus Deportiu); Núria González i Josepha Vercammen (Europa); Clara Carmona i Natalia Muñoz (Damm); i Meritxell Morales (Mercantil).

 

Notícies relacionades

Comenta