Més notícies de Seleccions

Claudia Pina: «No t'ho creus però a poc a poc anirem assimilant que hem fet història»

La selecció espanyola sub-17 ha aterrat aquest matí a Madrid després de guanyar el Mundial i sense creure's el que han aconseguit

FIFA

«Encara no som conscients del que hem fet» era la frase més sonada a l'aeroport de Barajas davant les preguntes de tots els mitjans de comunicació. El combinat espanyol, que ha aterrat a les sis del matí a Madrid, encara no és conscient de la fita que ha aconseguit i espera amb el temps poder-ho digerir. «Avui ens hem despertat campiones del món i encara no ens ho creiem» asseguraven les capitanes de l'equip Eva Navarro i Cata Coll. Les dues jugadores juntament amb Claudia Pina són les úniques integrants de l'equip que van disputar la final del mundial sub-20 a França i que malauradament van perdre contra el Japó per 3 a 1. Aquesta derrota la tenen marcada i per això un mes després volen dedicar el títol a les seves companyes que es van quedar a les portes. «Ho vull dedicar especialment a la sub-20 perquè se'ns va escapar a França i li teníem moltes ganes perquè també ens mereixíem el Mundial» assegura Eva Navarro que no s'ha volgut oblidar de la seva família i els seus amics mentre que Cata Coll feia referència a la generació d'or. «Aquella generació ho mereixia més que ningú perquè vam fer un gran Mundial» destaca. Cata Coll, escollida com a millor portera del campionat ha reconegut que no són conscients del que ha passat. «Això no passa tots els dies i no en som conscients tampoc, ens hem despertat i hem dit 'Som campiones del món!'», ha explicat emocionada mentre assegurava estar en shock. «Hem fet història però marxem amb els peus al terra i a seguir treballant» ha assegurat la portera

El suport rebut des d'Espanya també ha estat molt gran i tot el vestidor ha volgut agrair totes les mostres de suport que han rebut des de tot arreu. «Tinc el mòbil amb moltíssims missatges de tothom» ha destacat Eva Navarro que només volia pensar a celebrar el títol. «Però ara toca disfrutar del campionat del món i el mòbil ja l'agafarem quan arribem a Espanya» s'ha excusat l'alacantina entre riures. Cata Coll ha reconegut emocionar-se alguna vegada amb tot el suport a través de les xarxes socials. «A vegades quan mirava el Twitter fins i tot m'emocionava i vull agrair de tot cor a tothom, moltes gràcies» ha sentenciat Cata Coll davant tot el suport rebut.

Claudia Pina, una de les grans protagonistes del Mundial ha estat una de les jugadores més buscades pels mitjans de comunicació al llarg del campionat. La jove davantera blaugrana, seguint la línia de les seves companyes ha reconegut no ser conscient encara del que ha aconseguit. «Encara costa, no t'ho creus, però a poc a poc anirem assimilant que hem fet història» assegura. En aquests millors moments, Pina s'enrecorda de tota la gent que l'estima en especial al seu pare. «Li dedico al meu pare perquè era el seu aniversari i divendres va venir expressament fins a Uruguai a veure'm» afirma orgullosa.

Si Claudia Pina ha estat protagonista dins el camp, Toña Is ho ha estat des de fora. La seleccionadora espanyola ha estat especialment emocionada després de recordar tota la feina que porta fent Espanya en els darrers anys. «Portàvem temps buscant el premi i per fi l'hem aconseguit el que ens faltava» assegurava recordant que han escrit el seu nom a la història. «Estem de celebració i espero poder seguir aconseguint coses» destacava de cara un futur.

Durant la celebració a peu de gespa, Toña Is va rebre una trucada del tot inesperada des de la Casa Reial. «Ha estat molt fort estar celebrant el Mundial i que em diguessin que Sa Majestat el Rei d'Espanya vol parlar amb vostè» ha assegurat entre riures mentre ha reconegut no recordar la conversa de l'emoció immensa. «Ho agraeixo moltíssim perquè hem sentit el suport de tothom tota l'estona».

Les seves dedicatòries han estat per a Rafa del Amo, responsable de la Comissió Nacional de Futbol Femení, que ha perdut el seu pare en els darrers dies però sobretot, Toña Is ha volgut dedicar el títol als seus pares. «A la meva família que tant m'ha ajudat i als meus pares que desgraciadament no ho poden veure però que estarien molt orgullosos de veure a la seva filla amb una copa del món» conclou.

 

Notícies relacionades

Comenta