Més notícies de Seleccions

L'última bala

A la selecció espanyola només li val la victòria davant Corea (dijous, 01.00 hores) per accedir a vuitens de final

Fifa.com

Tot i que la realitat mundialista de les espanyoles s'ha caracteritzat fins ara per no comptar amb la sort necessària davant la porteria contrària, el Mundial d'enguany va donar una última oportunitat a les d'Ignacio Quereda. Corea i Costa Rica van empatar i tot es decidirà en el darrer partit de la fase de grups. Ja ho va dir la pròpia Vero Boquete un cop finalitzat el matx contra Brasil: "Ens queda una bala i la utilitzarem". I és que, com si d'una final es tractés, tota l'expedició prepara l'assalt de demà amb una motivació extra. Espanya necessita guanyar sí o sí per fer realitat el pas a vuitens de final de la competició. Si Costa Rica no ho fa, accediran com a segones de grup. En cas contrari, hauran d'esperar als resultats dels altres grups i estar entre els quatre millors tercers classificats.

Evidentment, la primera condició per a convertir el xoc contra la República de Corea en tres punts és arribar a aconseguir rebatre el principal handicap amb què s'han trobat les mundialistes: no finalitzar les ocasions de perill que són capaces de crear. Per això, el grup ha preparat a fons, entrenant amb intensitat, aquest aspecte, així com d'altres fases del joc que caldrà controlar per a derrotar Corea. Les asiàtiques resulten un combinat que presumeix d'ordre per sobre de totes les coses, que necessita dominar el joc i dur la pauta del partit per a sentir-se còmode. Que deixa poc marge a la sorpresa i que mostra una actitud i una capacitat de treball, ajudada per un físic treballadíssim, impecable. Tanmateix, és aquesta sorpresa, canvi de joc inesperat o desbordament contrari el què pot fer realment mal a la selecció entrenada per Yoon Dukyeo.

El cert és que la selecció espanyola va completar contra Brasil un partit del qual poques coses podem retreure. El duel, tot i no trobar premi en forma de punts, va demostrar a tot espectador que les de Quereda poden tutejar a qualsevol equip favorit al títol. Tal i com va afirmar el mateix tècnic un cop acabat el xoc de dissabte passat, és qüestió de temps que la feina feta tingui recompensa: "Ens hem de reafirmar en el positiu. Que segueixin creient en elles mateixes, en el conjunt. Els resultats arribaran", afirmava a la roda de premsa posterior al partit. D'aquesta manera, la cita contra Corea no es tracta d'una nit on s'haurà d'apel·lar a l'èpica per assolir la classificació. Serà suficient si les jugadores fan el que saben fer i lluiten fins al final per a imposar el seu joc. Per això, resultarà vital accentuar la pressió intensiva vista en els dos primers partits i aprofitar qualsevol error d'un rival que també s'ho juga tot a l'última carta. "Contra Corea espero un partit dur. Les opcions estaran intactes per a ambdós equips. Serà un duel molt disputat", va concloure Quereda dissabte. Avui sabrem si la selecció pot continuar somiant.

 

Notícies relacionades

Comenta