Més notícies de Seleccions

Catalunya s'enfrontarà a Xile el dia 21 de gener

El partit serà a l'Hospitalet i contra una de les seleccions participants en el Mundial de França i subcampiona de la Copa Amèrica

Pedro Salado (Futfem.cat)

Després del desencís d'un Nadal sense partit de l'absoluta, la selecció de Natalia Arroyo serà la protagonista d'un duel de gran volada. I és que Catalunya s'enfrontarà a la selecció de Xile, una de les classificades per disputar el Mundial de França del pròxim estiu. És la número 38 al rànquing de la FIFA i un combinat atractiu per al públic que es vulgui acostar a viure un duel històric. Serà la primera selecció estrangera contra qui s'enfronti l'absoluta d'aquesta nova era.

Les dates no han permès que el compromís s'hagi disputat al període nadalenc, com venia sent habitual els darrers cinc anys, quan l'absoluta va renéixer amb el doble compromís contra la selecció d'Euskadi. Posteriorment, les de Natalia Arroyo es van enfrontar a Galícia a domicili i a Navarra, també fora de Catalunya en el que és, fins ara, el darrer compromís de l'absoluta.

Xile és la vigent subcampiona de la Copa Amèrica i compta amb futbolistes de nivell, com la portera Christiane Endler, ex del Valencia i ara al Paris Saint-Germain, un fet que per la seleccionadora ha de servir «per mesurar el potencial» de la selecció catalana. «Feia molt temps que buscàvem un rival més gros i un partit per seguir lluint i exhibint el potencial del futbol català», descriu Arroyo, que es mostra «il·lusionada de poder presentar un partit d'aquest nivell».

El partit contra Xile no només serà el primer enfrontament contra una selecció estrangera, també serà el segon que es disputi a Catalunya. L'escenari escollit contra Euskadi va ser el Miniestadi i en aquesta ocasió serà a l'Hospitalet. El duel serà el dilluns 21 de gener a les 19.00 hores.

Malauradament, l'única data que s'ha pogut trobar coincideix amb dates FIFA, quan la selecció espanyola té previst enfrontar-se a Bèlgica i els Estats Units. Per aquest motiu, Arroyo no podrà comptar amb les set catalanes que han estat convocades per Jorge Vilda: Leila Ouahabi, Alexia Putellas, Vicky Losada, Aitana Bonmatí, Marta Torrejón, Andrea Pereira i Marta Corredera. Tot i això, la seleccionadora espera la «millor entrada possible» a l'Hospitalet i «la màxima implicació de jugadores i clubs» en una llista que serà també «una oportunitat per altres futbolistes».

«Haver d'aprofitar una data FIFA per tenir un rival d'entitat com Xile ens fa estar a expenses de la convocatòria d'Espanya. Tindrem baixes importants que ens han ajudat en altres moments, però estic convençuda que podrem fer una llista molt competitiva», assegura Arroyo, que també pensa en les jugadores que no hi seran: «Em sap greu perquè em consta que els hi feia molta il·lusió lluir la samarreta de Catalunya en un partit tan important, però això ens ha de servir per treballar per trobar noves dates i compromisos».

 

Notícies relacionades

Comenta