Més notícies de Seleccions

Cita històrica per a Catalunya

La selecció catalana absoluta disputa el primer partit internacional després de la seva refundació

FCF

Aquest dilluns Catalunya té una cita molt important, per primera vegada des de la seva refundació l'any 2014, disputarà un partit davant una selecció internacional com és la xilena. Ho farà a les 19.00 hores del dilluns, a l'Estadi Municipal de l'Hospitalet, amb una capacitat de fins a 6.700 assistents, i l'entrada serà gratuïta. Des de la seva refundació, les catalanes només s'havien enfrontat a Euskadi, Galícia i Navarra, tot seleccions d'àmbit autonòmic. La darrera convocatòria de la selecció va ser el 2017 per enfrontar-se a Navarra en un escenari de luxe com és El Sadar, i en que el combinat quadribarrat es va imposar per 1 a 3. A banda del propi partit, altres jugadores i exjugadores catalanes com Jana Fernàndez, Laura Ràfols, Elena Julve, Elba Vergés, Maria Llompart, Paula Nicart, Ainhoa López i Ester Sullastres signaran autògrafs al voltant de l'estadi en les hores prèvies.

La seleccionadora catalana, Natalia Arroyo, assegura que s'espera un gran ambient: «Tenim la sensació, a vegades, que en cap de setmana és millor, però moltes vegades les famílies ja tenen compromisos. El dilluns és un bon dia i l'horari permet que la gent vingui després de treballar o anar a l'escola. La Federació Catalana ha aconseguit omplir vint autocars i les visites que hem fet a diferents clubs de la ciutat de Barcelona han tingut una resposta molt positiva. A més, es tracta d'un duel de molt nivell cosa que pot atreure a més gent».

A nivell futbolístic, Arroyo, espera que sigui un partit inspirador: «Volem que marqui el camí a seguir i es pugui lluir el talent a fi de poder seguir potenciant el futbol femení del nostre territori, serà una festa per a tots els implicats en aquest esport i un gran pas endavant». A l'hora de valorar el combinat visitant, Arroyo considera que tenen un joc paral·lel al seu: «És una selecció forta, ordenada, amb jugadores molt tècniques i és un híbrid entre un conjunt combatiu i combinatiu, els hi agrada tenir l'esfèrica i fer una pressió alta. És un combinat molt competitiu que s'està preparant pel mundial i no li ha posat les coses fàcils a les seleccions més potents».

Per altra banda, el fet que sigui la primera selecció de fora de l'Estat Espanyol en enfrontar-se a Catalunya significa: «Un èxit, no és fàcil tancar un partit internacional i és una gran notícia. Forma part de l'aposta que està realitzant la FCF amb el futbol femení». Vistes les característiques del rival, la seleccionadora del conjunt quadribarrat s'espera un duel obert: «A Xile li agrada tenir la pilota i pressionar, és per això que caldrà trobar els espais que deixin». És per això que les jugadores estan: «Il·lusionades i engrescades encara més pel rival que s'enfronten, estan en bon estat físic i els espera un repte d'altíssim nivell que fa que tots en tinguem ganes», segons paraules de la seleccionadora del quadre local.

La seleccionadora admet que: «El nivell del futbol català està pujant molt, són una trentena de jugadores catalanes que tenen molts minuts a Primera Divisió. S’ha convocat a jugadores que en unes altres circumstàncies potser no s'haurien escollit, però s'ho mereixen igualment, estan preparades i tenen una oportunitat molt bona en aquest partit». Pel que fa a les diferencies amb la darrera aparició del conjunt català a El Sadar, l'entrenadora assegura que no hi ha gaires: «La idea de joc segueix sent la mateixa, practicar un joc ofensiu i ser ambicioses en la parcel·la defensiva, les jugadores coneixen aquestes idees ja sigui perquè les practiquen en el seu club o perquè han estat en les categories inferiors de la selecció».

A l'hora d'efectuar la convocatòria, hi ha hagut un factor determinant: el fet que moltes jugadores catalanes estiguin concentrades amb la selecció espanyola, com és el cas de Marta Torrejón, Alexia Putellas, Leila Ouahabi, Andrea Pereira, Aitana Bonmatí, Vicky Losada i Marta Corredera. És per això que no hi ha cap jugadora del Barça a la llista i en canvi sí una representant de Segona Divisió, la portera de l'Igualada: Noelia García. La resta de les convocades per Natalia Arroyo són: Mariajo Pons, Berta Pujadas, Anna Torrodà, Cristina Baudet, Brenda Pérez (Espanyol); Ona Batlle, Laura Gutiérrez 'Guti' (Levante); María Estella, Eva Llamas (Tenerife); Núria Mendoza, Paola Soldevila (Real Sociedad); Laia Aleixandri, Olga García (Atlético de Madrid); Gio Carreras, Carol Férez, Débora García (Valencia) i María González (Logroño). Per algunes jugadores com Anna Torrodà, Ona Batlle, María González o Noèlia García serà el debut amb la selecció absoluta.

 

Notícies relacionades

Comenta