Més notícies de Seleccions

Natalia Arroyo: «Hem demostrat que Catalunya pot ser una selecció dins el marc mundial»

La seleccionadora del combinat català fa una lectura molt positiva del partit contra Xile i espera repetir l'ocasió

Miguel López Mallach (Futfem.cat)

Catalunya ha completat un duel històric davant una selecció internacional com és Xile que a més està en fase de preparació pel Mundial de l'estiu. L'enfrontament va gaudir d'un gran ambient festiu on clubs d'arreu del territori van venir a animar el quadre català. Per la seva banda, també s'hi van aplegar força aficionats de la selecció sud-americana. Pel que fa al vessant esportiu, el partit es va finalitzar sense gols, ja que va ser un duel molt igualat, en què les quadribarrades van disposar d'alguna ocasió més, però poques de perilloses. Per tal de poder entregar la copa del partit, es va haver de disputar la tanda de penals, el combinat de Natalia Arroyo va aconseguir convertir-los tots mentre que les xilenes van veure com la portera de l'Igualada, Noelia García, en parava dos, donant així la victòria a les locals.

L'entrenadora catalana, Natalia Arroyo, fa una valoració molt positiva de matx: «Ha estat una experiència fantàstica, teníem molts objectius per respondre, esportivament s'ha vist una selecció competitiva que només que pogués entrenar una mica més podria fer coses molt grans. A més, l'afició ha estat fantàstica. El rendiment ha estat magnífic contra una selecció mundialista que a cada data FIFA juga dos partits, entrena moltíssim i està treballada. Ens enduem un record fantàstic perquè hem demostrat que Catalunya pot ser una selecció en el marc mundial».

A banda d'això, Arroyo analitza l'actuació de les seves jugadores: «Talent hi ha moltíssim, hi ha jugadores que és una evidència que estan rendint a l'elit des de fa molts anys, hi ha noves generacions que avui hem vist en directe que estan a un nivell perfectament comparable amb un nivell mundial. La llista és molt jove i hi ha equilibri de jugadores de present i de futur. A més, hem tingut absències i contratemps com la lesió de María Estella o la indisposició que ha patit Paola Soldevilla que li ha impedit jugar. També cal dir que altres que avui estaven signant podrien haver estat també, ja que són recanvis fantàstics, cosa que dóna garanties, ja que podem traçar un partit en qualsevol dia que trobaríem jugadores».

A l'hora de valorar al combinat rival, la seleccionadora catalana, admet que: «Jugar contra Xile ha estat repte fantàstic, era un desafiament plantar-li cara. Si aquesta selecció segueix, així poden posar les coses difícils a més seleccions». «Durant la primera meitat hem hagut d'ajustar aspectes en la pressió. Tot i haver corregit sobre la marxa, durant el partit hem disposat més ocasions, ens ha faltat treballar i acabar de sincronitzar peces, cosa que per mi no ha estat cap sorpresa. Posicionalment hem estat millors a la segona meitat. A més, que el nivell no hagi baixat ha estat molt bona notícia i a sobre, s'ha vist a un equip més còmode que ha pogut trepitjar camp contrari, tot això, amb 16», analitza l'entrenadora del quadre quadribarrat.

«Qualsevol oportunitat per reforçar el futbol femení val la pena apostar-hi. El repte també és treballar des de la base i animar els clubs, que a més se'ls hi ha d'agrair haver vingut avui. La campanya 'Orgullosa' és molt positiva i no es pot deixar de fer», conclou Natalia Arroyo.

Per altra banda, la portera de l'Igualada, Noelia García, única representant de Segona Divisió i debutant, que a més ha demostrat la seva vàlua en aturar dos penals a Xile, valora molt positivament el matx: «Ha estat un partit bastant igualat en ocasions, sobretot. Individualment, en debutar m'he posat una mica més nerviosa amb el joc de peus perquè amb el meu equip no hi estic tan acostumada a jugar en curt. A mesura que ha anat avançant el partit els nervis han anat marxant, he jugat més còmode i he pogut parar els dos penals».

Pel que fa a la seva contribució, la portera del conjunt de l'Anoia, admet: «En aquell moment no he pensat en res, només en l'alegria de poder ajudar a l'equip, d'haver competit internacionalment amb Catalunya i fer-ho contra un equip que s'està preparant pel Mundial». A l'hora de valorar si Catalunya té nivell per jugar davant seleccions FIFA, García no té cap dubte: «Avui s'ha demostrat que sí. Faltaven jugadores que estaven amb la selecció espanyola, cosa que faria que el nivell pugés, però igualment amb el partit d'avui s'ha vist que es pot».

 

Notícies relacionades

Comenta