Més notícies de Seleccions

Segon Mundial, primeres impressions

Espanya jugarà el Mundial amb un seguiment, unes aspiracions i unes expectatives molt diferents de les de Canadà 2015

RFEF

La cita mundialista ja ha arribat i les emocions estan a flor de pell, sobretot les que tenen connotació positiva. Per Espanya, aquest serà el seu segon Mundial, després del debut a Canadà 2015 on La Roja va caure a la fase de grups. Però en els darrers 4 anys, el nivell del futbol espanyol ha fet un salt de qualitat enorme fins al punt que Espanya va ser la primera selecció europea en classificar-se pel Mundial. Aquest enorme creixement fa que molts aficionats a l'esport aprofitin el Mundial de França 2019 per enganxar-se al futbol femení i Espanya té l'oportunitat de guanyar molt de seguiment que podria ser crucial pel futur de l'esport al país.

Just abans del debut d'Espanya en el Mundial davant Sud-àfrica, dissabte 8 de juny a les 18.00 hores a l'Stade Océane, la roda de premsa prèvia al matx ha servit per repassar tot el camí que ha dut fins aquí la selecció espanyola. Una de les jugadores que ho ha fet ha estat la capitana Marta Torrejón. La defensa de Mataró és la futbolista amb més internacionalitats de tota la història d'Espanya i ha parlat del procés que ha seguit el futbol femení des de Canadà 2015: «El camí ha estat llarg i no ha estat fàcil. L'evolució del futbol femení ha estat espectacular però ens queda recorregut per estar en millor lloc, però s'està treballant bé en això. Estic molt orgullosa d'haver viscut aquesta evolució».

Quan al Mundial, la blaugrana ha parlat de la falta de gol que ha tingut Espanya els últims temps, tot i que Marta li ha tret ferro: «Aquesta selecció ha demostrat el gol que té. Hem tingut una preparació exigent contra equips de màxim nivell i és normal que no puguem crear tantes ocasions. No cal obsessionar-se ni posar-se pressió afegida. Les ocasions i els gols arribaran». En una línia similar ha parlat l'altra capitana, Irene Paredes, que s'ha referit a la preparació de l'equip i els nervis previs a un Mundial: «Tothom està llest i amb moltes ganes de començar. La majoria de jugadores hem jugat partits importants i els nervis de la nit prèvia es tracta de descansar el màxim possible».

Pel que fa al seleccionador, Jorge Vilda ha deixat claríssim com vol que jugui Espanya, confiant de ple en les seves jugadores: «La nostra filosofia de joc és reconeixible i ara no és el moment de canviar. Tenim alternatives en funció del rival i del que passi als partits. Però el més important és que les jugadores d'Espanya faran un pas endavant». L'entrenador madrileny però, s'ha centrat més en Sud-àfrica, lloant les qualitats del rival en el debut mundialista: «Demà juguem contra una selecció africana molt ben treballada. És un equip amb moltes fortaleses i gran velocitat, sobretot Kgatlana que pot ser la més ràpida de tot el torneig. Volem mostrar la millor versió d'Espanya i si la mostrem, serem capaços de guanyar Sud-àfrica».

 

Notícies relacionades

Comenta