Més notícies de Seleccions

Jorge Vilda: «Hem estat capaces d'anul·lar la segona selecció del rànquing»

L'expedició espanyola surt reforçada del duel contra Alemanya tot i la derrota

FIFA

Hi ha maneres i maneres de perdre. La derrota d'Espanya contra Alemanya és de les menys doloroses, ja que la selecció espanyola ha tingut el domini durant bona part del duel i ha tingut oportunitats per guanyar. Si bé és cert que la falta d'encert i una errada defensiva han condemnat la 'roja', tota l'expedició espanyola s'ha mostrat reforçada un cop acabat el duel pel rendiment vist contra una favorita a guanyar el Mundial; així ho ha expressat el seleccionador, Jorge Vilda: «Nosaltres ho hem fet tot, hem estat capaces d'anul·lar la segona selecció del rànquing. L'hem neutralitzat, dominat i en algunes fases del joc l'hem sotmès. Ens ha faltat la punteta que era el gol».

Espanya venia de guanyar el debut contra Sud-àfrica, però el mateix tècnic madrileny ha afirmat que li ha agradat més la imatge contra Alemanya que no pas en el duel davant les africanes: «El rendiment, el que Espanya ha mostrat al camp, crec que reforça la feina que estem fent. Avui s'ha demostrat que estem aquí i que aquest és el camí». Seguint aquesta línia, Vilda ha parlat de la millora dins el terreny de joc de les seves futbolistes: «No hem sentit nervis. Hem sortit bé al camp, ben col·locades i la pilota circulava amb velocitat. He vist les jugadores com són, les he vist amb més confiança. Hem defensat amb intensitat contra jugadores fortes i hem guanyat els duels».

Pel que fa a la plantilla, dues catalanes han estat protagonistes. Marta Corredera, titular al carril esquerre, ha lloat el partit de l'equip tot i la derrota: «Queda un sabor agredolç per haver-ho donat tot, haver tingut més ocasions, haver-les tancat al seu camp i haver estat més a prop que mai d'aquesta selecció». Aitana Bonmatí també s'ha quedat amb això, mirant la derrota com a part del procés per arribar al màxim nivell: «L'equip ha sortit mentalitzat que era possible. Està clar que seguim donant passes endavant i els rivals no ens miren com abans, ens mirem amb més respecte». Finalment, la blaugrana Sandra Paños s'ha centrat ja en el proper duel: «Ara toca pensar en la Xina i aprendre del que ha passat avui».

 

Notícies relacionades

Comenta