Més notícies de Seleccions

El tot pel tot per ser a vuitens

La selecció espanyola enfronta el darrer duel del grup davant la Xina amb l'únic objectiu de sumar els 3 punts

FIFA

Oportunitat de tornar a fer història per Espanya. El combinat entrenat per Jorge Vilda jugarà contra la Xina el darrer i definitiu partit de la fase de grups del Mundial. Una victòria o inclús un empat suposaria la primera classificació pels vuitens de final per la selecció espanyola, un objectiu que l'equip s'ha marcat. Però una segona posició de grup, la més probable, faria que Espanya es creués amb el líder del grup F, el grup dels Estats Units, el que ha fet que molta gent tregui la calculadora. Qui no ho ha fet és Espanya, com ha explicat Jorge Vilda: «Jugarem el primer partit de tota la tercera jornada i no sabem les posicions de la resta. En el futbol tot pot passar i no estem gastant ni un minut en pensar què pot passar».

Tant el seleccionador com la plantilla només estan centrats en la Xina i el tècnic madrileny ha lloat les qualitats del rival: «Xina és un equip molt disciplinat, que juga al límit i ho vam veure contra Alemanya i Sud-àfrica i comptem amb això. Nosaltres tenim els nostres recursos, maneres de jugar, per neutralitzar-ho». Vilda també ha celebrat la progressió positiva de la seva selecció, sobretot en el «ritme de joc» i ha declarat que només val la victòria. Però potser l'haurà de buscar sense Virginia ni Nahikari, que arribaran justes al duel com ha confirmat el mateix entrenador espanyol: «Virginia té un petit esquinç, ahir va entrenar amb bones sensacions però no sabem si podrem comptar amb ella. I Nahikari, que arrossegava problemes musculars, és dubte».

A la roda de premsa prèvia al matx també han parlat Irene Paredes i Amanda Sampedro. La central del PSG ha fet referència al talent rival i a la seva companya d'equip a França, Wang Shuang: «L'equip xinès és un equip molt complet, estan molt ordenades i sempre estan a les ajudes. A més, tenen jugadores amb molta qualitat com Wang Shuang. La conec perfectament, es podria dir que és l'estrella, la més completa, però no és ella sola». Quant a la mateixa selecció espanyola, Paredes ha valorat positivament la «millor versió contra Alemanya» i ha afirmat que l'equip confia plenament en el seu estil de joc.

Quant a la futbolista de l'Atlético de Madrid, Amanda ha fet referència a la seva suplència contra Alemanya: «En el moment que et veus a la llista del Mundial ja et sents una privilegiada. A partir d'aquí, jugo 45 minuts que intento aprofitar al màxim. Hem vingut 23 i cada una té el seu paper i en base als perfils s'optarà per la jugadora més adequada per al moment». I pensant en el duel contra la Xina, Amanda ha comentat la fita que podria aconseguir Espanya amb una victòria: «Seria fer història un cop més, seria la primera vegada que estem a vuitens d'un Mundial. L'equip és en l'únic en què pensa i tenim la bonica oportunitat a les nostres mans».

 

Notícies relacionades

Comenta