Més notícies de Seleccions

Espanya no abaixa el pistó i acaricia la gran final

Les de Pedro López en tenen prou amb un quart d'hora per desfer-se del Villarreal (3-1) i seguir comptant els seus partits per victòries

COTIF

La selecció espanyola està complint amb els pronòstics. Després d'aclaparar a Mauritània en el seu debut en el COTIF (0-11), la 'rojita' segueix a ritme de transatlàntic aconseguint una matinera victòria contra el Villarreal -a priori, l'equip més potent del grup després d'Espanya-. Les de Pedro López tan sols han necessitat el primer quart d'hora de partit per sorprendre el conjunt 'groguet' amb una llosa de tres gols. Dos d'ells de factura catalana: la blaugrana Jana Fernández i la 'perica' Ainhoa Marín, en un minut, han dibuixat el segon i el tercer en el lluminós.

En un encontre sense amonestacions, Espanya ha tornat a sortir com una fera engarjolada en el seu segon compromís del COTIF. Si contra les mauritanes ja golejaven per 0 a 3 als 11 minuts de partit, contra el Villarreal només ha demorat quatre minuts el mateix resultat. Amb Jana Fernández i Ainhoa Marín repetint titularitat -la blaugrana Aida Esteve faria entraria en el 42'-, les de Pedro López s'han avançat al minut 8 gràcies a una jugada per la banda dreta de Sara Carillo que ha finalitzat a la perfecció la valencianista Asun. A partir d'aleshores, la quota catalana de la selecció s'ha encarregat de deixar grogui al Villarreal. Primer ha estat Jana Fernández, la qual ha regalat als 1.400 espectadors una carrera prometedora que ha anat seguida d'un elegant regat a la portera rival i d'un remat final a plaer. Després ha agafat el testimoni Ainhoa Marín, la qual ha fet gala de la seva velocitat supersònica per citar-se amb Sanjuán i superar-la amb la cama esquerra. Totes tres dianes per la banda dreta, una autèntica mina d'or.

Amb tot només han transcorregut 15 minuts. Però el cop encara podria haver estat més dur si Aixa Salvador -futbolista del Villarreal però seleccionada amb Espanya- hagués aprofitat l'u contra u amb la portera per apuntar-se el quart. Salvada aquesta jugada, Colonques ha aprofitat en el 35' una formidable passada a l'esquena de la rereguarda espanyola per retallar distàncies en el marcador. El 'submarí groc', reflotat per moments, podria haver posat més emoció al matx si Prades, a pilota aturada, no hagués enviat a la part inferior del pal un xut des de la frontal. Oportunitat esfumada... i segona part convertida en tràmit. El conjunt 'groguet' ha estat superior després del pas pels vestuaris, però la 'rojita' s'ha mostrat rocosa i ha donat compte d'un registre més defensiu per conservar el resultat. Com a anècdota, esmentar que la japonesa Ayaki -ara futbolista del Villarreal- s'ha retrobat amb la seva excompanya de l'Espanyol Ainhoa Marín.

Amb aquest segon triomf, les de Pedro López compten els seus partits per victòries i es confirmen com les màximes favorites per assolir la primera plaça de la lligueta. A aquestes alçades de la competició, la 'rojita' lidera el grup amb sis punts -14 gols a favor i només un en contra-. Amb una inferior diferència de gols però amb els mateixos punts es troba Índia -això sí, amb un partit més que Espanya-. I la resta de la classificació la completen el Villarreal amb 3 punts i les seleccions de Bolívia -cap punt en només un partit- i Mauritània -amb un pobre balanç golejador de 18 dianes en contra i cap a favor-. El proper compromís d'Espanya està previst per avui dilluns a les 20.30 hores, quan se citarà amb Bolívia a la recerca de la classificació matemàtica per la gran final.

 

Notícies relacionades

Comenta