Més notícies de Seleccions

La selecció espanyola sub-17 es torna a posar en marxa

Toña Is ha convocat fins a cinc jugadores catalanes per una sessió d'entrenaments a Las Rozas

RFEF

Tot i no disputar la primera fase de classificació per l'europeu de Suècia del 2020, el combinat espanyol no perd oportunitat d'exercitar-se i seguir formant el grup que disputarà la ronda elit del campionat d'Europa. L'última trobada de la sub-17 va ser el passat mes de setembre quan van disputar un torneig amistós entre les seleccions exemptes, Alemanya, Suècia i els Estats Units. Ara però, la sub-17 es tornarà a calçar-se les botes per realitzar sessions preparatòries i acabar d'encarar la segona fase de l'europeu prevista per la primavera del 2020. De cara aquesta segona fase, coincidint amb l'estada de la selecció espanyola a Las Rozas (Madrid), la resta de seleccions disputen la primera fase on les dues millors de cada grup juntament amb les quatre millors terceres, es classifiquen per la ronda elit on Suècia, el país amfitrió i les seleccions amb el major coeficient, Alemanya i Espanya ja hi formaran part.

Ara per ara, tot i faltar encara un o dos partits per disputar, els possibles rivals d'Espanya que estaran al sorteig que se celebrarà el 22 de novembre a Nyon són Anglaterra, Suïssa, França, Àustria, Noruega, Eslovènia, Rússia, Irlanda, Sèrbia, Hongria, Polònia, Itàlia, Escòcia, Holanda i Portugal. Finalment arribaran Suècia, a la fase final que es disputarà el pròxim mes de maig del 2020, les vuit millors seleccions i les dues millors de cada grup.

Pel que fa a la convocatòria de Toña Is, cal destacar el canvi generacional respecte anys anteriors. Jugadores com Claudia Pina, Jana Fernández, Cata Coll o Eva Navarro no apareixen a la llista perquè formen part ja de la sub-19 o en el cas de la futbolista del Levante, de la selecció absoluta.

A la llista però hi destaquen fins a cinc jugadores blaugranes. Laura Coronado, Esther Laborde, Ariadna Mingueza, Martina Fernández i Júlia Bartel. La resta de futbolistes són: Jana Xin Henseler, Alicia de la Cuerda, Sara García i Claudia Iglesias (Atlético de Madrid); Nuria Martínez, Gemma Climent i Fiamma Benítez (Levante); Maria Garcia, Giovana Queiroz i Alba Ruiz (Madrid); Maite Zubieta, Ane Elexpuru i Jone Amezaga (Athletic Club); Estela Carbonell (Valencia); Sara Álvarez (Deportivo); Salma Paralluelo (Villarreal); Karolina Sarasua (Osasuna); Silvia Lloris (El Palmar) i Lucia Palomare (Sporting Plaza Argel).

Per altra banda, la selecció espanyola sub-16 es troba aquesta setmana concentrada també a Las Rozas duent a terme entrenaments de preparació i de formació de cara el salt a la sub-17. Es tracten de sessions destinades a les jugadores per tal que es vagin acostumant a les rutines de la selecció espanyola i com a primera presa de contacte per quan hagin de competir en partits oficials. A la llista hi destaca la presència de dues jugadores blaugranes, Meritxell Font i Laura Lobo.

 

La convocatòria de 24 jugadores és la següent:
Ainhoa Estévez i Clara Ferrer (Levante); Olga San Nicolás i Laura Martínez (Valencia); Sara Martín i Inés de Lope (Madrid); Marta Gómez (Atlético de Madrid); Paula González (Mos); Paula Novo (Concello de Boiro);Nazaret Martín (Sevilla); Olaya Enríquez (Sporting), Adriana Sirgo (Gijón); Amaia Martz (Athletic Club); Irene Miguélez (Villarreal); Marina Rivas (Xerez); Victoria Chica (Atlético Baleares); Sara Niz (Tacuense); Karla Bermejo (Son Sardina); Beatriz Borrego (Tenerife); Ana Toubes (Valladares); i Paula Partido (Tacon).

 

Notícies relacionades

Comenta