Més notícies de Seleccions

La selecció absoluta promeses s'estrenarà el pròxim 5 de novembre

La primera llista de Montse Tomé la formen un total de 18 futbolistes

RFEF

Aquest dimarts s'ha fet oficial la primera llista de la selecció absoluta promeses, un nou esglaó creat per la Real Federación Española de Fútbol (RFEF) per donar cabuda a aquelles jugadores que han passat per les categories inferiors i que tenen potencial per arribar a l'absoluta. De fet, actuarà com si es tractés d'un equip filial, situat just per sobre de la selecció sub-19. Aquest nou equip estarà encapçalat per Montse Tomé, qui compaginarà les funcions de seleccionadora amb la d'ajudant tècnica de Jorge Vilda a la màxima categoria.

Montse Tomé ha comptat amb un total de 18 futbolistes que participaran en la primera concentració, entre els dies 5 i 7 de novembre, a la Ciutat del Futbol a Las Rozas (Madrid). De la convocatòria en destaquen els noms de la catalana Nuria Mendoza (Real Sociedad) i de la davantera de l'Espanyol Eli del Estal. També té protagonisme el Deportivo, equip nouvingut aquesta temporada a la Primera Divisió i que aporta dues jugadores: María Isabel Rodríguez i Noelia Villegas. El Tacón, que va ascendir juntament amb el club gallec, també hi serà representat de la mà d'Ana Valles.

L'Athletic Club és el conjunt amb major nombre de jugadores en aquesta primera convocatòria de l'absoluta promeses, amb tres noms: Damaris Egurrola, Maite Oroz i Ane Azcona. A més del Deportivo, hi ha tres clubs més que aporten fins a dues jugadores. Es tracta del Valencia amb Beatriz Beltrán i Sandra Hernández; el Levante amb Rocío Gálvez i Maitane López; i la Real Sociedad amb Lucía Rodríguez i la mencionada Nuria Mendoza. També destaca el Friol, equip de Segona Divisió, que estarà representat per Lucía Pardo. La primera llista oficial de Montse Tomé la completen Carmen Menayo (Atlético de Madrid), Laura Domínguez (Madrid), Sheila García (Rayo Vallecano) i Lucía Marté (Tottenham).

La selecció absoluta promeses es trobarà un total de tres vegades a l'any, coincidint amb dates FIFA i amb la cita de l'absoluta. Les jugadores dirigides per Montse Tomé compartiran concentració amb les de Jorge Vilda, amb qui jugaran partits d'entrenament, amb l'objectiu d'anar-se adaptant a les dinàmiques del primer equip per tal de facilitar-ne el salt. El seleccionador espanyol no va descartar la possibilitat que aquest nou equip acabi esdevenint una selecció sub-23 i que pugui competir a nivell oficial en un futur.

 

Notícies relacionades

Comenta