Més notícies de Seleccions

Il·lusió i exigència

La sub-15, amb el precedent de l'any anterior, buscarà revalidar una primera fase impecable

FCF

La selecció sub-15 iniciarà divendres la primera fase del Campionat d'Espanya. Els duels del grup B, on està enquadrat el combinat català, tindran lloc a les instal·lacions de Lezama a Bilbao. El primer duel les enfrontarà amb Galícia divendres 20 a les 10.00 hores, mentre que el segon serà dissabte 21 a la mateixa hora davant l'amfitrió, Euskadi.

Després de 3 anys consecutius aixecant el trofeu, l'any passat el combinat català es va veure eliminat als penals davant Andalusia a la semifinal després de realitzar les dues primeres fases de manera impecable. L'any passat ja van enfrontar-se al combinat basc, guanyant per 1-2 a la segona fase.

La principal novetat d'aquest any, a banda del relleu de les jugadores, és el canvi d'entrenador, Eduard Castillo substitueix Mireia Vera. Castillo va ser el tècnic de la sub-12 l'any passat. Tots dos entrenadors s'intercanvien les categories, ara Vera serà a la banqueta de les més petites.

El balanç dels amistosos previs a la fase autonòmica és de tres empats, davant el Món Femení Terrassa (2-2), el Fontsanta-Fatjó (0-0) i l'Europa (0-0). L'entrenador del combinat, Eduard Castillo explica l'estat d'ànim de les seves jugadores: «Tenen ganes de competir, i hi ha bon ambient i sensacions. Els partits de preparació han estat cada vegada davant rivals més durs i de més nivell, cosa que ha propiciat que el nivell anímic creixi». A l'hora de valorar als rivals, Castillo destaca la poca informació de què disposen: «Els inicis del campionat sub-15 ens trobem que hi ha un buit competitiu en el qual hi ha jugadores rivals que encara no hem pogut veure. A partir del primer partit ja haurem pogut veure els equips i ja podrem veure els els seus plantejaments. No obstant això, la filosofia en el cas de Galícia seria la de ser protagonistes amb la pilota i jugar des de darrere, però a l'enfrontar-nos contra nosaltres, també pot ser que modifiquin aquesta tàctica. En el cas d'Euskadi, generalment tenen 2 o 3 jugadores molt determinants en què depenent de la posició es busca explotar una línia o una altra». Vistos els rivals, el seleccionador català creu que per tal de poder sumar dues victòries caldrà: «Identificar les diferents realitats que ens podem trobar, tal com ho hem practicat en la preparació prèvia, i actuar en conseqüència buscant la superioritat».

Les convocades són: Neus Barrón, Ariadna Domènech, Meritxell Martín, Renata Cavilli, Nora Fernández i María Requena i María Llorella (Espanyol); Meritxell Fuster, Judit Pujols, Noah Bezis, Emma Gálvez, Laia Martret, Magalí Capdevila i Nina Pou (Barça); Dana Yazbeck i Marta Fernández (Fontsanta-Fatjó); Aina Rueda (Alt Berguedà); i Adriana Ranera (Damm).

Moltes de les jugadores convocades ja saben que és ser cridades per la selecció, en el cas de Judit Pujols, Ariadna Domènech i Nora Férnandez ja van disputar el campionat anterior amb aquesta mateixa selecció. Laia Martret va ser convocada per a la primera fase; i Noah Bezis, María Requena, Renata Cavilli, Marta Fernández, Meritxell Martín i Ariadna Ranera van participar en alguns entrenaments i amistosos, tot i que no hi van ser presents a la competició.

Noah Bezis, Magalí Capdevila, Adriana Ranera, Meritxell Martín, Renata Cavilli i María Requena van participar en el Campionat d'Espanya sub-12 del 2017. A banda d'Aina Rueda i Maria Llorella que hi van ser el 2018. Cal destacar que d'entre aquestes jugadores, Nina Pou va ser convocada per entrenar amb la sub-16 espanyola.

 

Notícies relacionades

Comenta