Més notícies de Seleccions

Balears i Andalusia, rivals de Catalunya a la segona fase

La sub-15 i la sub-17 ja coneixen els seus rivals a la pròxima ronda del Campionat d'Espanya

FCF

Després d'haver-se disputat la primera fase, ja se sap a quin grup estarà Catalunya a la segona fase. Els combinats catalans estaran englobats al grup A, juntament amb Andalusia i Balears. La segona fase es disputarà entre els dies 13 i 16 de febrer tot i que encara no es coneix la seu.

La sub-15 afrontarà aquests dos partits de la millor manera possible, amb els 6 punts possibles després de vèncer Galícia (1-0) i Euskadi (1-3). En canvi, el combinat de Natalia Arroyo ho té més complicat, tot i començar la fase amb victòria davant Galícia (1-4), van caure davant el combinat basc (0-3). Per tant són setenes amb 3 punts.

La sub-15 catalana és la millor classificada dins del seu grup, les d'Eduard Castillo, per la diferència de gols, són terceres. Andalusia és cinquena, va empatar davant Castella-La Manxa (1-1) i va golejar Múrcia (0-4), per tant suma 4 punts. En el cas de Balears, a priori és el rival més dèbil del grup, les illenques han sumat dues derrotes en els duels davant Madrid (1-2) i Astúries (2-0) cosa que les relega a l'antepenúltima posició.

Pel que fa als rivals de la sub 17, Balears es va imposar per la mínima a Madrid (1-0), però va caure davant Astúries (1-0), és per això que té els mateixos punts que les catalanes, 3, però la diferència de gols les fa ocupar la desena plaça. Per la seva banda, Andalusia és el component del grup millor classificat, són quartes, dins de la zona de fase final, amb una victòria contra Castella-la Manxa (3-0) i un empat a 2 amb Múrcia.

Casualment, Andalusia i Balears han estat els rivals a les semifinals de la sub-15 en els dos últims anys. El 2018 gràcies a un gol de Viktoria Adrianova van aconseguir classificar-se per a la final davant el conjunt illenc. En canvi, Andalusia se li resisteix, la temporada passada van caure als penals a la semifinal, mentre que fa dues temporades a la segona fase també van aconseguir un empat a 0. En el duel disputat per la sub-17 (antiga sub-18) davant el conjunt andalús, a la segona fase del 2018, va acabar amb victòria catalana per 1-0 amb un gol d'Ainhoa Marín al primer tram de partit.

Al combinat de Balears sub-15 hi ha dues conegudes per al quadre català, les jugadores Keyla i Karla Bermejo, actualment futbolistes del Son Sardina, però que van disputar la temporada 2016/17 a l'aleví de l'Espanyol procedents del Sant Cugat.

 

Notícies relacionades

Comenta