Més notícies de Seleccions

Toña Is deixa la selecció espanyola sub-17

La Federació Espanyola reorganitza les seleccions femenines inferiors creant una nova categoria sub-15 i prescindint de l'entrenadora asturiana

FIFA

Un nou impuls és el que vol donar la Federació Espanyola (RFEF) a les seleccions bases femenines i d'aquesta manera ha donat una volta a l'organització que fins ara regnava a la base. Des de la direcció esportiva de futbol femení de la RFEF s'ha iniciat una nova etapa amb la creació d'una altra categoria, inexistent fins aleshores, la selecció sub-15. Una categoria que tindrà l'objectiu de guanyar un any en la preparació de les jugadores per les futures competicions oficials i al mateix temps s'iguala a l'estructura del futbol masculí on ja compten amb la selecció sub-15.

Al capdavant d'aquesta nova categoria, així com de la sub-16 estarà Eugenio Gonzalo. El nou seleccionador ha estat entrenador del filial de l'Atlético de Madrid la temporada 2016/17 i també ha passat per les banquetes del Madrid, on va aconseguir el subcampionat de Lliga la temporada 2015/16, el Canillas o el Torrejón, entre d'altres, amb qui va aconseguir l'ascens a Primera Divisió. Dins la federació Eugenio 'Kenio' Gonzalo és el preparador físic de la selecció femenina absoluta que ara passarà a ser el seleccionador de les categories més inferiors, sub-15 i sub-16.

El canvi més significatiu, però, està a la selecció sub-17 on Toña Is deixa d'estar al capdavant en substitució de Montse Tomé, seleccionadora de l'Absoluta Promeses i segona entrenadora de Jorge Vilda a l'absoluta. Toña Is tanca la seva etapa dins la RFEF havent fet història amb un palmarès molt difícil de superar proclamant-se subcampiona d'Europa en dues ocasions, el 2016 a Bielorússia i el 2017 a la República Txeca, aconseguint una medalla de bronze al Mundial de Jordània el 2016 i proclamant-se finalment campiona d'Europa a Lituània el 2018 per sis mesos més tard acabar tocant el cel a l'Uruguai aixecant el primer Mundial de la història per la selecció espanyola. Tots aquests mèrits la van portar l'any 2019 a estar nominada al premi 'The Best' com a millor entrenadora de futbol femení.

Al capdavant de la selecció absoluta seguirà estant Jorge Vilda, qui lidera l'organigrama del futbol femení fent les funcions també de director esportiu. Montse Tomé segueix al càrrec de la selecció Absoluta Promeses, així com de la selecció sub-17, a les seleccions sub-20 i sub-19 Pedro López segueix com a entrenador mentre que Eugenio Gonzalo és el nou integrant en l'organigrama en situar-se al capdavant de les seleccions sub-16 i sub-15.

 

Notícies relacionades

Comenta