Més notícies de Seleccions

Hora de treure's l'espina clavada

La sub-15 buscarà el bitllet per a la fase final després d'una primera ronda brillant davant Balears i Andalusia, la vigent campiona i rival que va eliminar les catalanes l'any passat

FCF

La selecció sub-15 iniciarà divendres la segona fase del Campionat d'Espanya. Els duels del grup A, on està enquadrat el combinat català, tindran lloc al camp de Viator a Almeria. El primer duel les enfrontarà amb Andalusia divendres 14 a les 10.30 hores, mentre que el segon serà dissabte 15 a la mateixa hora davant Balears.

La sub-15 afrontarà aquests dos partits de la millor manera, amb els 6 punts possibles després de vèncer Galícia (1-0) i Euskadi (1-3). Les catalanes són les millors classificades dins del seu grup, les d'Eduard Castillo, per la diferència de gols, són terceres. Andalusia és cinquena, va empatar davant Castella-La Manxa (1-1) i va golejar a Múrcia (0-4), per tant suma 4 punts. En el cas de Balears, a priori és el rival més dèbil del grup, les illenques han sumat dues derrotes en els duels davant Madrid (1-2) i Astúries (2-0) cosa que les relega a l'antepenúltima posició. Al combinat baleàric hi ha dues conegudes pel quadre català, les jugadores Keyla i Karla Bermejo, actualment futbolistes del Son Sardina, però que van disputar la temporada 2016/17 a l'aleví de l'Espanyol procedents del Sant Cugat.

El tècnic, Eduard Castillo, explica com afronta el seu conjunt aquesta segona fase: «Tenim moltes ganes d'intentar guanyar i endur-nos els 6 punts, tenint a més, el reforç dels 6 punts aconseguits a la primera fase i amb el repte addicional de saber que ens enfrontem a la selecció que ens va guanyar i a la vigent campiona».

Dona la casualitat que Andalusia i Balears han estat els rivals a les semifinals de la sub-15 en els dos últims anys. El 2018 gràcies a un gol de Viktoria Adrianova van aconseguir classificar-se per a la final davant el conjunt illenc. En canvi, Andalusia se li resisteix, la temporada passada van caure als penals a la semifinal, mentre que fa dues temporades a la segona fase també van aconseguir un empat a 0.

A l'hora d'analitzar el conjunt andalús, Castillo en destaca la seva dificultat: «Més enllà de jugar a casa, que sempre genera una millor estabilitat i una capacitat per mobilitzar afició més elevada que la resta de seleccions, es mouen molt còmode en un context on el partit no està calmat, està accelerat i és difícil per gestionar el partit. Tenen jugadores que ataquen bé l'espai, tenen dues pivots amb bona capacitat per desplaçar i són molt dinàmiques i es mouen molt bé en un context de transició. Són molt verticals, que sumat a les altres característiques configuren els seus punts forts».

Pel que fa al conjunt illenc, el tècnic català ressalta el joc aeri com una de les seves principals virtuts: «Són potents amb el joc aeri i amb situacions de pilota parada són fortes. Per tant s'haurà de respondre minimitzant els punts forts que caracteritzen a les dues seleccions».

«Proposar una sèrie de solucions per imposar el nostre joc. Veure el que el partit en qüestió demanda, és a dir, que es canviïn jugadores, canviïn el pla de partit en el moment que s'enfronten a Catalunya com a una selecció potent i a partir d'aquí s'ha de saber quina és la nova realitat i aplicar les solucions. S'ha de tractar d'imposar el nostre joc, i que aquelles millores que hem tingut des de la primera fase», d'aquesta manera Castillo situa les claus per a poder sumar dues victòries i classificar-se per a la fase final.

A l'hora de parlar sobre el nivell motivacional del combinat, el seleccionador quadribarrat en destaca l'alt nivell: «La motivació és molt elevada. Hem pogut preparar la fase en relació al rival, cosa que va ser difícil a la primera fase. Les jugadores saben el que pretenem i integren bé els continguts i consignes. A més tenen el plus de motivació de jugar contra la vigent campiona. Els ànims, les ganes, la motivació i la relació de grup és positiva i esperem que es pugui traslladar al terreny de joc en tots dos partits».

En relació al balanç dels amistosos previs a la fase autonòmica ha estat d'una derrota davant el Món Femení Terrassa (0-1) i una victòria davant el Sant Gabriel (3-1). Una de les sessions preparatòries va haver de ser suspesa a causa del temporal.

La convocatòria és molt conservadora respecte a l'anterior, entra Celia Segura, la jugadora més jove del combinat, ja que és l'única del 2007. Segura va ser present l'any passat al Campionat d'Espanya amb la sub-12. No obstant això, Maria Llorella, que en un principi havia caigut de la llista, ha reentrat a causa de la baixa inesperada de Noah Bézis. A més, la llista de catalanes sub-15 convocades amb la selecció espanyola sub-16 augmenta, mentre Nina Pou era cridada abans de la primera fase, també s'hi han sumat aquest gener Noah Bézis i Nora Fernández.

 

Les convocades que hi figuren a la llista per a la segona fase són:
Maria Llorella, Neus Barrón, Ariadna Domènech, Meritxell Martín, Renata Cavilli, Nora Fernández i María Requena (Espanyol); Meritxell Fuster, Judit Pujols, Emma Gálvez, Laia Martret, Magalí Capdevila, Celia Segura i Nina Pou (Barça); Dana Yazbeck i Marta Fernández (Fontsanta Fatjó); Aina Rueda (Alt Berguedà); Adriana Ranera (Damm).

 

Notícies relacionades

Comenta