Més notícies de Seleccions

A Almeria amb la necessitat de sumar dues victòries

Andalusia i Balears seran els rivals a batre per Catalunya sub-17 en la segona fase del Campionat d'Espanya

FCF

La selecció catalana sub-17 afronta aquest cap de setmana a Almeria la segona fase del Campionat d'Espanya amb l'objectiu de sumar dues victòries per poder ser a la fase final del torneig. El combinat dirigit per Natalia Arroyo viatja a Andalusia havent sumat una victòria 4-1 contra Galícia i una derrota 0-3 davant Euskadi en la primera fase. Després de gairebé dos mesos entre les cites, Arroyo reconeix haver treballat a consciència la trobada a Almeria: «L'equip està molt ficat, amb les idees molt clares de què és el que toca; amb el desembre i els festius pel mig costa tornar a connectar però en les últimes setmanes hem posat el focus en competir i saber què ens trobarem».

El primer rival amb el qual s'haurà d'enfrontar el conjunt català és Andalusia, divendres a les 12.30  hores, partit del qual Arroyo no amaga que «és un hàndicap el fet de no ser selecció local; evidentment elles no tenen el desgast del viatge i poden tenir altres elements a favor com l'afició o sentir-se còmodes en el seu escenari». Amb tot, el conjunt català és ben conscient de l'escenari i de la importància d'aquesta segona fase: «Sabem que anem a casa d'un dels rivals a batre si volem classificar-nos; ens esperen dos partits molt complicats però que hem preparat molt bé», conclou.

En el segon dia de competició, dissabte, Catalunya jugarà contra la selecció de Balears, també a les 12.30 hores, en el que serà el primer duel per al combinat illenc. En aquest sentit, Arroyo també destaca una altra «dificultat afegida» com és la de «jugar dos partits seguits tenint la necessitat de guanyar els dos». Tant contra Andalusia com Balears, l'equip català buscarà posar en pràctica les conclusions extretes després de la seva participació en l'anterior cita del campionat estatal: «La primera fase explica moltes coses que ens seran vàlides per divendres i dissabte; en els dos partits comencem encaixant, en un tenim l'encert d'aixecar-lo de seguida, i en el segon partit, tot i acabar en derrota, traiem la capacitat de competir més enllà del que va dir el marcador», exposa Natalia Arroyo.

El combinat català, doncs, arriba a Andalusia amb els deures fets durant aquests mesos de preparació: «Hem intentat millorar la proposta i el grup i plantejar una segona fase que ens permeti corregir algunes de les coses que no ens van sortir bé en la primera i que necessitem per classificar-nos». La seleccionadora catalana sub-17 és conscient que part d'aquesta millora passa, entre altres objectius, per «ser capaces de produir de manera més concreta i estable, que no sembli que els rivals estan còmodes quan nosaltres tenim la pilota i poder fer més mal». A nivell anímic, si bé Natalia Arroyo defensa «no és un problema d'actitud», confia aconseguir «no sortir tan penalitzades en els primers minuts, és una qüestió en la qual hem de posar més atenció».

 

La convocatòria de la selecció catalana sub-17 per a afrontar la segona fase del campionat d'espanya és la següent:
Julia Bartel, Ariadna Mingueza, Clàudia Riumalló, Esther Laborde, Meritxell Font, Martina Fernández (Barça); Ariadna Lozano, Paula Mengual, Natalia Muñoz (Damm); Ariadna Márquez i Laura Rodríguez (Espanyol); Queralt Ping i Berta Doltra (Girona); María Gómez (Reus), Laia Trancoso (Levante-Las Planas), Nerea Romero (Sant Gabriel); i Ona Baradad (AEM).

 

Notícies relacionades

Comenta