Més notícies de Seleccions

Eduard Castillo: «La capacitat de creure i competir han estat les claus de la victòria»

El seleccionador català sub-15 fa un bon balanç de la segona fase i destaca la capacitat de superar situacions adverses en els duels

FCF

La selecció catalana sub-15 va fer els deures en la segona fase i ha aconseguit el bitllet per a la fase final. Les catalanes ja venien amb un coixí de 6 punts, que sumats als 6 aconseguits en aquesta fase han fet possible la seva presència a les semifinals. La primera victòria la van aconseguir davant una defensiva Andalusia, les d'Eduard Castillo van saber aguantar i gràcies a una diana de Laia Martret a la segona meitat van aconseguir la primera victòria de la fase. Pel que fa al següent duel, davant Balears, el guió va ser diferent, van ser les balears qui es van avançar però dues dianes, una de Magalí Capdevila i una de Dana Yazbeck van fer possible la remuntada de les catalanes aconseguint així una nova victòria.

El seleccionador català, Eduard Castillo, es mostra satisfet amb l'actuació del seu conjunt: «A nivell de resultats estem contents, hem aconseguit l'objectiu dels 6 punts a segona fase i contra rivals amb molt de nivell. Cada equip amb les seves armes ens han plantejat partits que fins als minuts finals no hem aconseguit resoldre. Per tant, més enllà dels punts i la classificació, aquesta capacitat de superar situacions on el partit no està en una bona dinàmica per nosaltres ens deixa molt bones sensacions».

Pel que fa al joc, Castillo destaca la diferència entre tots dos duels: «Hem tingut diferents moments en cadascun dels partits. Durant el partit d'Andalusia, ens va costar entrar al partit i llegir que la superioritat estava per fora. Amb petites variacions durant el descans, la segona part va ser més fluida i les ocasions van arribar amb més continuïtat. El partit de Balears és un context totalment diferent on havíem de competir contra un rival que tenia el seu primer partit i la fatiga s'ha notat. No aconseguíem materialitzar les ocasions fins que els canvis, amb menys fatiga acumulada, han ajudat donant-nos aquell plus que necessitàvem als últims metres».

Pel que fa a les claus que han propiciat les dues victòries, el tècnic català assenyala la confiança: «Han estat la capacitat de creure i competir en situacions adverses, l'aportació dels canvis quan surten a la segona part i la capacitat de lectura del partit, havent d'adaptar l'estructura de l'equip a les realitats de cada partit».

Després d'aconseguir la classificació per a les semifinals, la plantilla catalana marxa amb bones sensacions i amb treball per fer tal com indica Castillo: «L'equip naturalment està satisfet, content i molt unit per afrontar la preparació de la fase final. Durant la preparació aprofitarem per millorar aspectes que segurament ens generaran situacions més favorables, especialment la capacitat d'aturar el joc per buscar situacions de superioritat numèrica que ens beneficiïn en els últims metres».

 

Notícies relacionades

Comenta