Més notícies de Seleccions

Natalia Arroyo: «S'ha vist una Catalunya dominadora davant dos rivals molt forts»

La seleccionadora sub-17 destaca el caràcter i el bon joc de les seves jugadores en una segona fase on diu adéu al Campionat d'Espanya

FCF

La segona fase del Campionat d'Espanya ha suposat l'adéu de la selecció sub-17 després de sumar una victòria i una derrota que han privat l'equip dirigit per Natalia Arroyo de ser a la fase final. Repetint el mateix balanç que en la primera cita del torneig, la seleccionadora catalana reconeix marxar amb mal gust de boca després de no poder complir amb les fites marcades: «La valoració no pot ser bona perquè en l'aspecte de classificar-nos no s'ha aconseguit l'objectiu; sento que és una pena perquè futbolísticament hem fet mèrits per passar, però anàvem exigides, ho sabíem perquè el grup era molt complicat».

Una victòria davant Andalusia i una derrota contra Balears, totes dues per 1-0, han estat els resultats d'aquesta segona fase per a la catalana sub-17. Natalia Arroyo destaca l'alt nivell del Campionat d'Espanya, tant en la darrera cita disputada a Almeria com la primera, que va acollir Bilbao i que va tenir Galícia i Euskadi com a oponents: «Els quatre rivals que hem tingut nosaltres han fet molts punts en altres partits; cal remarcar que ens han tocat conjunts molt forts, cosa que no és habitual». La seleccionadora afegeix, també, que «la igualtat màxima que està adquirint aquest campionat ha sigut decisiva». En aquest sentit, exposa «guanyar Andalusia a Andalusia és molt complicat i l'equip ho va fer amb un gran partit».

Tot i quedar-se a les portes de la fase final, Natalia Arroyo destaca les coses positives de l'equip, com l'evolució del grup: «En aquesta segona fase portàvem millores i crec que s'han vist». La seleccionadora sub-17 remarca la capacitat per controlar el joc i ser protagonistes amb la pilota mostrada per les seves jugadores: «S'ha vist una Catalunya dominadora en dos partits realment complicats, eren dos rivals molt forts i en tot moment hem portat nosaltres el pes i les ocasions». Arroyo també lamenta la falta d'encert: «No hem ficat les ocasions, però les hem generat», un fet que considera «molt difícil contra seleccions fortes defensivament». En aquest sentit, es mostra satisfeta per haver assolit un dels objectius que s'havien proposat millorar: «Hem generat des d'un bon posicionament i amb diverses protagonistes; sabíem que havíem de fer gol totes i des del joc col·lectiu».

Pel que fa a l'aspecte anímic, tot i quedar-se fora de la fase final, Natalia Arroyo destaca el compromís de l'equip: «L'entrega de les jugadores ha estat absoluta, jugar dos partits seguits és molt complicat i encara més jugar-los amb la intensitat que els hem jugat; ens sap greu que no hagi estat suficient». També lamenta que, en el duel contra Balears, l'equip acabés «penalitzat per un gol que no hauria d'haver pujat perquè és falta», i d'una expulsió que explica: «Tampoc ens permet acabar atacant». Arroyo també considera una dificultat afegida un calendari que va suposar jugar els dos enfrontaments en dies consecutius i que va privar d'«estar al cent per cent en el segon partit». «Vam haver de fer diversos canvis perquè les jugadores estaven molt fatigades i quan estàs menys fresc encara és més difícil», afegeix. Amb tot, la seleccionadora sub-17 es queda amb la mentalitat que va mostrar l'equip: «Davant de les dificultats externes nosaltres encara havíem d'estar més focalitzades en el joc i l'equip va ser madur», i conclou: «Em quedo amb com seguim atacant tot i estar amb una menys, amb l'orgull que ja havíem mostrat a Bilbao en la primera fase i que ens havia donat premi contra Andalusia».

 

Notícies relacionades

Comenta