Més notícies de Seleccions

Cantàbria, Madrid i Euskadi, rivals de la sub-15 a la fase final

Després de finalitzar la segona fase ja es coneixen els possibles rivals de Catalunya a les semifinals

FCF

La selecció sub-15 va fer els deures en la segona fase i ha aconseguit el bitllet per a la fase final. Les catalanes ja venien amb un coixí de 6 punts aconseguits després de vèncer a Euskadi (3-1) i Galícia (1-0), que sumats als 6 aconseguits en aquesta fase han fet possible la seva presència a les semifinals. La primera victòria la van aconseguir davant una defensiva Andalusia, les d'Eduard Castillo van saber aguantar i gràcies a una diana de Laia Martret a la segona meitat van aconseguir la primera victòria de la fase. Pel que fa al següent duel, davant Balears, el guió va ser diferent, van ser les balears qui es van avançar però dues dianes, una de Magalí Capdevila i una de Dana Yazbeck van fer possible la remuntada de les catalanes aconseguint així una nova victòria.

La selecció sub-15 s'enfrontarà a semifinals a alguna de les seleccions que també han obtingut un bitllet per a la fase final. Madrid, com a primera de grup; Euskadi, tercera per darrere de Catalunya; i la selecció de Cantàbria, quarta i última classificada. La Federació Espanyola haurà de realitzar un sorteig per determinar els aparellaments de semifinals per a la fase final que encara no té data ni seu asignada.

Madrid és un dels conjunts més potents i s'ha classificat en primera posició gràcies al goal-average superior al de Catalunya. A la primera fase va superar Astúries (3-0) i Balears (1-2); mentre que a la segona va golejar Cantàbria (7-0), també classificat per a la fase final i La Rioja (0-5). Les madrilenyes són les actuals subcampiones, l'any passat van caure a la final davant Andalusia (0-4), botxí de les catalanes a la semifinal. Madrid s'ha enfrontat en altres ocasions a Catalunya en aquesta fase, aconseguint el títol el 2015 des dels 11 metres i sent vençudes pel combinat català el 2016 per 2-0. El 2014 també hi van participar sent eliminades davant Astúries a la semifinal.

Per altra banda, s'ha classificat Euskadi, que ha acabat ocupant el tercer lloc amb 9 punts i un goal-average de 9 gols a favor per 5 encaixats. El combinat basc va imposar-se a l'Aragó (3-1) i va perdre davant el combinat català (3-1), a la primera ronda, mentre que a la segona fase va guanyar Astúries (4-1) i Extremadura (0-1). Les basques des de 2017 que no aconsegueix colar-se entre els quatre finalistes, quan en la final van ser superades 3-0 per Catalunya. També van ser presents l'any 2016, perdent a la semifinal davant Madrid.

A priori, el combinat més dèbil dels quatre finalistes és Cantàbria, qui ocupa la quarta posició amb 9 punts i gairebé els mateixos gols anotats (7), que encaixats (8). Van debutar guanyant Canàries (0-2) i Navarra (5-0), i a la segona fase es va veure àmpliament superades per Madrid (7-0). Les càntabres es van classificar després d'imposar-se a l'Aragó (3-0), aconseguint un bitllet per a la fase final per primera vegada en la seva història.

 

Notícies relacionades

Comenta