Més notícies de Seleccions

La SheBelieves Cup per primera vegada

La selecció espanyola, amb sis catalanes, debuta al torneig organitzat pels Estats Units

RFEF

Per primera vegada a la història Espanya jugarà un partit de la SheBelieves Cup. Aquest torneig de març, organitzat pels Estats Units, va celebrar la seva primera edició el 2016 i sempre ha comptat amb grans potències mundials del futbol femení com ara França, Alemanya o Brasil. Un altre dels països participants, Anglaterra, ha jugat totes les edicions del torneig i repetirà aquest 2020 mentre que el Japó va disputar la de l'any passat i ha decidit tornar aquest any. Precisament el país nipó serà el primer rival d'una selecció espanyola que debuta a la SheBelieves Cup amb sis catalanes: Ona Batlle, Andrea Pereira, Leila Ouahabi, Marta Corredera, Alexia Putellas i Aitana Bonmatí. El duel es jugarà el dijous 5 de març a Orlando a les 16.15 hora local, les 22.15 hora catalana.

En aquest primer duel, davant tindran una selecció en baixada pel que fa al rendiment a nivell absolut. I és que el Japó va arribar a ser finalista al Mundial del Canadà del 2015, però amb prou feines va poder ser als vuitens de final a França 2019 on va caure contra els Països Baixos a la primera eliminatòria. Per contra, el 2018 la sub-20 es va proclamar Campiona del Món en vèncer Espanya a la final per 3 gols a 1. D'aquesta manera, la selecció nipona vol construir el seu futur duent a terme un exitós canvi de guàrdia que dugui de nou a les 'Nadeshiko' a l'esgraó més alt del futbol internacional absolut.

De cara al partit i al debut a la SheBelieves Cup, Jorge Vilda s'ha mostrat amb moltes ganes de començar aquest torneig i participar-hi: «Les jugadores s'ho han guanyat i em consta que tenen moltíssima il·lusió d'estar al millor aparador del futbol femení que hi haurà el 2020. És la competició de tot l'any que més es veu de futbol femení».

 

Notícies relacionades

Comenta