Més notícies de Seleccions

Necessitat d'acabar amb un triomf de prestigi

Espanya té l'oportunitat d'acabar la SheBelieves Cup amb una important victòria davant Anglaterra

RFEF

Aconseguint un empat a la darrera jornada davant el Japó, la selecció dels Estats Units es proclamarà campiona de la SheBelieves Cup. Encara que aixecar el títol sembli llunyà, Espanya necessita una victòria de prestigi per tancar aquest torneig de març, guanyant a Anglaterra aquest dimecres 11, a partir de les 22.15, hora catalana. I és que la selecció espanyola va arribar a posar contra les cordes les americanes, però van acabar caient amb un gol de Julie Ertz a les acaballes. Per aquest motiu, és important que les internacionals per Espanya segueixin al nivell que han mostrat al torneig i acabin amb un bon triomf davant Anglaterra, que les asseguraria el segon lloc a la SheBelieves Cup.

La selecció anglesa, contrari al que podia passar amb el Japó, és un combinat que està a l'alça. En el passat Mundial van aconseguir quedar en quart lloc, caient en semifinals contra els Estats Units; un quart lloc que va garantir la participació de la selecció, com a Regne Unit, als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. A més a més, la propera Eurocopa se celebrarà al país anglès i la FA està treballant per impulsar amb força el futbol femení al país. D'altra banda, dins aquesta SheBelieves Cup, les angleses van caure per 2 a 0 davant els Estats Units, però van aconseguir la victòria per 1 a 0 contra el Japó. Per tant, es troben empatades a la classificació amb Espanya i ambdues lluitaran per aconseguir, mínim, el segon lloc.

Per part espanyola, aquest partit és gairebé obligatori de guanyar, per confirmar que es pot vèncer una selecció de primer nivell. I és que, des que Jorge Vilda va agafar les regnes de la selecció, Espanya ha jugat onze partits contra els quatre millors combinats nacionals del món, amb un balanç d'un empat i deu derrotes. Últimament, les sensacions són molt millors, però falta aconseguir la victòria que posi a Espanya definitivament al mapa de candidates a guanyar qualsevol competició i un triomf contra Anglaterra seria vital.

Pel que fa als protagonistes, Jorge Vilda s'ha desfet en elogis cap al seu últim rival en aquest torneig americà: «La trajectòria d'Anglaterra és impecable, segueixen creixent i millorant dia a dia. Són un equip súper competitiu, amb jugadores top. Estem encantades de poder-nos enfrontar contra elles». A part, el seleccionador espanyol també ha remarcat la qualitat del seu col·lega anglès, Phil Neville: «Sempre aporta nous matisos, sempre en benefici del futbol femení». D'altra banda, Virginia Torrecilla ha estat la futbolista que ha fet declaracions prèvies. La balear ha parlat del creixement espanyol per comparar-se a les grans potències: «Estem creixent a passes agegantades, l'Espanya que va competir contra els Estats Units no és la mateixa que al Mundial, però queda un recorregut molt llarg i hem de seguir treballant».

 

Notícies relacionades

Comenta