Més notícies de Seleccions

A falta de Lliga, torna la selecció espanyola amb 6 catalanes

Jorge Vilda ha donat la llista de les 23 futbolistes que s'enfrontaran a Moldàvia el 19 de setembre

RFEF

Amb la tornada gradual a la feina, la vinguda de la 'nova normalitat', torna també el futbol de seleccions i, per tant, les convocatòries de Jorge Vilda pels partits d'Espanya. Amb l'inici de Lliga a l'aire, la data proposada és el 18 d'octubre però cal aprovar un protocol sanitari completament inexistent a hores d'ara, i mentre altres països ja l'han poguda o estan llestos per iniciar-la, el proper duel que jugaran les futbolistes catalanes serà de seleccions. El 17 de setembre, la selecció espanyola viatjarà a Chisinau per enfrontar-se a Moldàvia dos dies després, el 19. I ho farà amb 6 catalanes a la convocatòria: Ona Batlle, Andrea Pereira, Marta Corredera, Leila Ouahabi, Aitana Bonmatí i Alexia Putellas.

D'aquestes sis en destaquen les quatre futbolistes que també militen al Barça, club que torna a ser qui més jugadores aportarà a la selecció, amb 9 total. Les 5 blaugrana que també seran a Moldàvia són Sandra Paños, María León, Patri Guijarro, Jenni Hermoso i Mariona Caldentey. La convocatòria de 23 la completen Lola Gallardo i 'Sun' Quiñonen a la porteria, Irene Paredes, Ivana Andrés i Ainhoa Moraza en defensa, Amanda Sampedro, Irene Guerrero i 'Tere' Abelleira al mig del camp i Lucía García, Marta Cardona, Alba Redondo i 'Peke' com a futbolistes d'atac.

Just després d'anunciar la convocatòria, Jorge Vilda ha atès als mitjans en una roda de premsa on no només ha parlat del rival, sinó de la situació diversa que viu el futbol espanyol. Això sí, abans de començar, ha volgut enviar un missatge d'ànims a Virginia Torrecilla i també a Andrea Falcón, Nahikari García, Marta Carro i l'espanyolista Paula Nicart, futbolistes que estan recuperant-se de diferents lesions. Abans d'entrar a les preguntes, el seleccionador ha donat una notícia respecte al seu cos tècnic, anunciant la incorporació de Blanca Romero com a preparadora física mentre que qui fins ara ocupava el càrrec, Kenio Gonzalo, passarà a ser assistent tècnic.

Obert el torn de qüestions, Vilda ha hagut de respondre a molts dubtes sobre la situació diversa que viu el futbol espanyol. En l'apartat més positiu, el tècnic ha mostrat moltes ganes de «deixar pantalles i trepitjar la gespa» s'ha fet eco de les paraules d'Alexia Putellas amb el notori «no hi ha distància» destacant el paper fet tant pel Barça a les semifinals de la Champions com per l'Atlético de Madrid als quarts davant les blaugrana, deixant clar que no està gens preocupat per la falta de competició acumulada per moltes de les internacionals. Evidentment, també ha parlat del rival el 19 de setembre, de Moldàvia: «És un equip competitiu i unit. Potser dels de menys nivell del nostre grup, però ho poden posar difícil a qualsevol».

Passant als aspectes més negatius de les preguntes, Vilda ha parlat de la dificultat de l'inici de la Lliga i del possible benefici per la selecció d'una lliga de dos grups, tot mostrant fe cega en els alts dirigents de la RFEF: «La Federació vetllarà per la seguretat i per tenir una Lliga el més atractiu possible. Quan a la selecció no crec que tingui incidència directa si hi ha un format o un altre. Sé que s'està buscant el format més competitiu. Luis Rubiales, Andreu Camps i Rafa del Amo vetllen pels interessos del 'futfem'». A part, també ha fet referència a la fugida a Anglaterra d'Ona Batlle o Damaris Egurrola, a causa de la 'Llista de Compensació' prohibitiva: «Una situació com la d'Ona, que va a un equip gran i a una gran lliga com l'anglesa és positiva pel seu desenvolupament. La qüestió neix d'on neix i el resultat és que, les jugadores amb més talent, si volen canviar de club, han de marxar d'Espanya».

 

Notícies relacionades

Comenta