Euskadi - Catalunya

Catalunya presenta el partit de la Selecció

Pereira, Alexia i Ràfols acompanyen els seleccionadors Natalia Arroyo i Lluís Cortés a l'acte celebrat al Camp Nou

Futfem.cat | Pedro Salado

El pròxim 26 de desembre, la selecció d'Euskadi visitarà Catalunya, tornant així la visita que va fer el combinat dirigit per Natalia Arroyo a Lasesarre (Barakaldo). En aquella ocasió, i sota un fort aiguat, Euskadi i Catalunya van empatar a un, amb gol de l'ara blaugrana Olga García.

El partit serà al Miniestadi, a partir de les 18.45 hores. La coincidència amb el Dia de Sant Esteve i l'hora no semblen contribuir gaire a l'esperada festa del futbol femení, per això, la seleccionadora catalana, Natalia Arroyo, ha demanat a tothom "que la gent avanci els canelons": "Volem fer-ho bé, però si està buit, malament", sentencia.
Per aconseguir una bona entrada, la Federació Catalana ha decidit que l'entrada sigui gratuïta. Arroyo reconeix que jugar al Miniestadi "espanta": "Mai l'hem omplert. Impressiona un estadi així, però ens agraden aquests reptes. Tant de bo hi hagi cua per entrar! Intentarem portar les millors jugadores perquè l'espectacle estigui garantit, però som conscients que el camp pesa".

La llista de les futbolistes que gaudiran del segon partit davant la selecció basca es donarà a conèixer el pròxim 23 de desembre, 3 dies abans de la cita. Arroyo assegura que la predisposició per part de totes les jugadores és total: "Tenim el sí de les jugadores des del principi. La dificultat és decidir qui es queda fora, no completar una llista competitiva". Una de les protagonistes que repeteix és Alexia Putellas. La futbolista del Barça confessa que el seu debut amb la selecció catalana l'any passat va ser "un moment molt especial".
Durant la presentació, totes les protagonistes han tingut present el diluvi que va caure a Barakaldo i que va deslluir el partit. La de Mollet ha recordat aquell dia: "El temps ens va jugar una mala passada, semblava un partit de waterpolo". Natalia Arroyo, per la seva banda, demanava "que el temps acompanyi". Alexia és, a més, la cara escollida per la Federació Catalana per els cartells promocionals del partit. Dissenyats pel català Òscar Medina, mostra una Alexia en blanc i negre, cridant i amb els colors de la senyera al darrera. El lema triat per la Federació és 'L'Hora de Guanyar'.

REPERCUSSIÓ
El renaixement de la selecció catalana femenina es va fer realitat l'any passat. Enguany, és el moment de consolidar aquesta aposta i de fer-ho a casa. Natalia Arroyo reconeix que és un partit que les omple d'orgull i motivació: "Ens fa moltíssima il·lusió. Aquesta iniciativa arrodoneix tots els projectes que es fan per promocionar el futbol femení". La seleccionadora catalana afirma amb rotunditat que es tracta d'"el millor partit de futbol que es pot veure": "La majoria de futbolistes són internacionals, hi haurà espectacle segur".

A l'acte de presentació hi ha assistit també el seleccionador basc, Juan José Arregui, que ha recordat el centenari que emmarca aquest enfrontament: "Venir a jugar a Catalunya és molt simbòlic per a nosaltres perquè representa la celebració del centenari". Cal recordar que Catalunya i Euskadi celebren enguany el centenari del partit que va enfrontar per primer cop les seves seleccions masculines. Amb motiu d'aquest aniversari, Catalunya va visitar Euskadi el desembre passat, tant en categoria masculina com femenina. Una visita que el combinat basc torna ara a les seleccions catalanes.
No hi ha faltat tampoc el president de la Federació Basca, Luis Mari Elustondo, que ha assenyalat la qualitat d'ambdós conjunts: "Són dues seleccions que ofereixen espectacle, que són atractives. Dues potencies del futbol". Elustondo també ha volgut agrair a la selecció catalana l'esforç realitzat per jugar el dia de Sant Esteve: "Som conscients que és una data especial per Catalunya i que han trencat un dia familiar per fer-ho possible", ha manifestat.
Durant l'acte, també s'ha presentat el partit masculí que enfrontarà Catalunya i Euskadi al Camp Nou, el mateix dia 26, a partir de les 21.30 hores.

 

Notícies relacionades

Comenta