Euskadi - Catalunya

Oblidant el diluvi de Lasesarre

Les seleccions absolutes de Catalunya i Euskadi tornen a veure's les cares un any després al Miniestadi

Futfem.cat | Pedro Salado

27 de desembre de 2014, Lasesarre (Barakaldo, Biscaia). Aquella data i aquell estadi van suposar el retorn d'una selecció catalana absoluta que reclamava tornar a sortir en escena. Natalia Arroyo assumia les regnes per dirigir el combinat català en la primera cita després de set anys a l'ombra. Davant Euskadi, el matx tenia tot els al·licients per gaudir d'una tarda històrica a la vora del riu Nerbion. Les condicions meteorològiques, però, van aigualir la celebració. Sota un fort diluvi, la segona meitat va acabar convertint-se en una tortura per a dos conjunts que havien arribat igualats en l'electrònic al descans (1-1). "Ara mateix, tinc la sensació que res no ha acabat de sortir bé. Volíem una altra cosa, estar orgullosos d'una altra manera", confessava la seleccionadora catalana minuts després d'aquell partit.

Amb tot, el futbol sempre dóna segones oportunitats i tant Catalunya com Euskadi la tindran el pròxim dissabte (18.45 hores). Fent realitat el què demanava Arroyo fa tot just any, la selecció catalana tornarà a veure's les cares amb la basca. En aquesta ocasió, la cita tindrà lloc en un Miniestadi que espera presentar una bona entrada. "És un partit que ens fa moltíssima il·lusió i arrodoneix tots els projectes que ajuden a promocionar el futbol femení", ha reconegut la mateixa seleccionadora. Una Natalia Arroyo que aquest dimecres va donar a conèixer les jugadores que defensaran Catalunya el 26 de desembre. En la llista de 19 futbolistes presentada per l'entrenadora catalana hi figuren quatre novetats respecte de la de l'any passat. Elba Vergés (Espanyol), Georgina Carreras (Valencia), Míriam Diéguez (Barcelona) i Carola García (Santa Teresa) són les cares noves, mentre que Carla Gómez, Cristina Becerra i Vicky Losada no repetiran convocatòria.

Més sorprenent ha estat, sens dubte, la llista de Juan José Arregui. Amb Marta Unzué com a única representant d'un equip català, el seleccionador basc ha prescindit de les blaugranes Leire Landa i Ane Bergara, dos noms que sonaven amb força per representar Euskadi al Miniestadi. De fet, de les 18 jugadores seleccionades per Arregui, només vuit van ser convocades per José Álvarez l'any passat. "Venir a Catalunya a jugar és molt simbòlic per a nosaltres perquè representa la celebració del centerari", ha assegurat el tècnic basc.

 

Notícies relacionades

Comenta