Més notícies de Champions

Lluís Cortés: «Ha estat un partit més còmode del que esperàvem»

L'entrenador del Barça ha analitzat la tornada contra el Lillestrøm i s'ha mostrat il·lusionat i ambiciós de cara a les semifinals de Champions

FC Barcelona

L'alegria és ben patent. Per segona vegada a la història del club el Barça és a les semifinals de la Champions. Per arribar-hi l'equip blaugrana ha eliminat el Lillestrøm als quarts de final per un resultat global de 4 a 0. En el duel de tornada, el gol inicial de Martens ha sentenciat l'eliminatòria i això ha fet que el Barça tingués una classificació gairebé plàcida, a la que ha fet referència Lluís Cortés un cop finalitzat el duel: «Ha estat un partit més còmode del que esperàvem».

El tècnic lleidatà ha admès que preveia un Lillestrøm diferent i més tal com estava la gespa de l'Åråsen Stadion: «Pensàvem que, amb el camp en mal estat, ens pressionarien a dalt, però no ha estat així. Hem tingut un partit còmode, sobretot després del gol». Amb aquest duel plàcid, Cortés ha pogut donar minuts a dues jugadores, Gemma Gili i Bárbara Latorre, que acabaven de sortit de llargues lesions, un fet que l'entrenador blaugrana ha valorat molt: «Ha estat molt bé poder recuperar vàries jugadores que han estat un temps aturades. És molt positiu que puguin tornar a jugar. Tant de bo puguem tenir el problema d'escollir entre totes les disponibles».

Amb la classificació ja aconseguida, Cortés ha reflectit sobre el creixement del seu equip durant les últimes setmanes, il·lusionat també pel futur que espera: «L'equip ha madurat molt, inclús durant la temporada. L'equip que som avui és diferent del de fa jornades i ho demostrem en tots els camps. El terreny d'avui era un desastre i l'equip ha sabut entendre el que necessitava». Un futur que passarà per Alemanya, on esperarà el Bayern München per jugar les semifinals de Champions i sobre qui Cortés ja ha avisat del seu perill: «El Bayern és un rival molt fort, que va guanyar al Wolfsburg fa quatre jornades a Alemanya».

Pel que fa a la plantilla, Mapi León ha parlat del nivell emocional de futbolistes que, com ella, serà la primera vegada que juguin unes semifinals de Champions: «Fa molta il·lusió, i més per mi que és la primera vegada, la segona pel club. És molt difícil i estic molt contenta». Pel que fa al partit, la central aragonesa també ha fet referència als problemes amb la gespa, però ha remarcat l'enorme adaptació de l'equip: «Era difícil jugar al nostre joc. Quan vam veure el camp ja sabíem que ens les hauríem d'empescar i adaptar-nos al terreny. Havíem de fer un gol aviat i treballar bé el partit i això hem fet».

També ha estat protagonista Melanie Serrano. Arribada al 2003 a la disciplina del Barça, la lateral esquerra andalusa ho ha viscut tot com a blaugrana i ha estat impossible amagar la felicitat després del xiulet: «Estem molt felices de poder tornar a disputar unes semifinals a Europa, que no és gens fàcil i no tothom ho pot dir». I amb tots els seus anys d'experiència al club, Melanie ha exercit de líder i ha donat les gràcies a tota la plantilla: «Cada any l'equip se supera i cada vegada som millors. Estem amb molta confiança, l'equip està amb molta seguretat. Tot és més fàcil i vull felicitar totes les meves companyes per tota la feina que estan fent».

 

Notícies relacionades

Comenta