Més notícies de Champions

Un vestidor amb ganes de demostrar que és el millor equip d'Europa

El Barça viatja cap a Göteborg on jugarà la gran final de la Champions el diumenge 16, a les 21.00 hores

UEFA

«Desitjo que sigui ja diumenge». Amb aquesta frase, Alexia Putellas ha iniciat la seva atenció als mitjans de cara a la prèvia de la final de Champions. El sentiment de la molletana és ben compartit. Tot el vestidor del Barça té moltíssimes ganes de ser a Göteborg, a l'estadi Gamla Ullevi i poder començar a disputar la gran final de la Champions contra el Chelsea, diumenge 16 a les 21:00. Però no tenen aquestes ganes per un sentiment de revenja pel que va passar a Budapest el 2019. Aquella final va arribar «una mica aviat» com ha afirmat Alexia, però ara és «el moment perfecte». Ara ja sí, aquest Barça està capacitat per demostrar a tothom quin és el millor equip d'Europa. I no hi ha millor manera que aixecant la primera Champions de la història.

El camí fins aquesta cita ha estat llarg, recordava Alexia, havent jugat el primer partit del Barça a la Champions l'any 2012. L'evolució des de llavors, ha estat enorme com ha explicat Aitana Bonmatí: «El camí no ha començat ara, fa molt de temps que hi treballem. Hem crescut molt com a equip i com a jugadores individualment. La confiança és màxima». Però inclús havent fet passes de gegant durant els anys, potser la més gran ha arribat aquesta temporada, on l'equip ha demostrat una superioritat constant el gairebé tots els seus partits. Tot fruit de la feina feta, segons Marta Torrejón: «Aquest equip ha crescut molt i això s'ha notat aquesta temporada. Hem fet una passa endavant amb el treball diari que fem a casa».

Però per ser aquí no només ha calgut un esforç extens dia rere dia, sinó també una idea clara. Aitana té molt clar què ha servit per aconseguir la recepta de l'èxit: «És bàsic tenir una base formada aquí, a La Masia, o també espanyol. Coneixem molt bé l'estil del Barça i complementem bé amb jugadores de fora». Una d'aquestes futbolistes de fora que menciona la de Sant Pere de Ribes, ho ha viscut en carn pròpia. I d'aquesta manera ho va expressar la jugadora noruega, Caroline Graham Hansen: «El Barça juga i viu el futbol d'una manera, una filosofia. És una manera diferent de pensar en el futbol».

Amb aquestes futbolistes que formen part de la plantilla, l'equip ha estat capaç de dur a terme la idea que defineix el club i millorant un aspecte físic que potser mancava altres anys, com ha afirmat Jenni Hermoso: «Hem deixat molt clar l'estil que volem transmetre aquí al club. Hem treballat molt perquè aquest físic que volíem el puguem gaudir, acompanyat de la qualitat». Amb tot això a la maleta i tot el progrés fet pel Barça durant els anys, Alexia no només veu un equip perfectament preparat per guanyar la Champions, sinó que veu un estil de joc capaç de ser imparable: «La idea de joc, si estàs precisa i ben col·locada, és pràcticament indefensable».

Gràcies a la suma de tots aquests factors, Lieke Martens veu davant seu un vestidor molt preparat per fer història i aconseguir la primera Champions del club: «El sentiment és molt bo. Tenim un molt bon equip, tenim moltes ganes de la final. Ja hi hem estat una vegada i volem guanyar aquesta vegada». Això sí, cap etiqueta de favorits, viatge a Göteborg amb moltíssimes ganes i, sobretot, nervis a flor de pell. La viva imatge d'això és una Jenni Hermoso que, per primera vegada, podrà jugar una final de Champions: «Una final no es pot comparar i és cert que tens aquestes papallones a l'estómac. Fins que no arribi el diumenge, trepitgi el camp i sigui les 9 de la nit, els nervis no marxaran».

A davant hi haurà un Chelsea amb moltes fortaleses. Les sis jugadores les han anat mencionant totes: els contraatacs de l'equip londinenc, les seves transicions ofensives després de pèrdua del rival, el tipus de joc que planteja – semblant al que fan els equips a la Lliga –, etc. Per tot això, Caroline Graham Hansen considera que cal guanyar totes les accions que hi hagi a l'enfrontament: «Cada posició al camp serà un mini partit dins el partit. Si guanyem tots aquests 'minipartits', tindrem més possibilitats de guanyar. Aquesta és la clau de l'enfrontament». I en atac, aprofitar les ocasions del partit, que no n'hi haurà moltes pel que ha afirmat Lieke Martens: «Contra els grans equips no tens moltes oportunitats. Haurem de marcar les que tinguem».

El diumenge es presenta un escenari gairebé ideal i, per molt que sigui la segona final de la Champions, una oportunitat única. El partit més important de la temporada ha dit Martens, mentre que la noruega Hansen ha parlat de «somni fet realitat». Tota la plantilla, a excepció de Gio Queiroz, viatja a Göteborg amb la sancionada Pereira i les lesionades Falcón i Oshoala incloses. Però hi haurà una petita taca a l'expedient. I és que, al contrari que a la final masculina, no es permetrà l'entrada de públic, i l'opinió d'Alexia sobre això és ben clara: «Sí que em molesta. Es podria haver fet un esforç perquè les aficions del Chelsea i el Barça poguessin gaudir d'aquest partit, com s'ha fet al masculí».

 

Notícies relacionades

Comenta