Més notícies de Champions

Mapi León: «M’enfada molt perdre, encara que hàgim passat»

La central fa autocrítica després de la classificació per la final de la Champions i valora les ensenyances que deixa la derrota a Wolfsburg

UEFA

El Barça disputarà la seva tercera final de la Champions de la història en quatre anys, la segona de manera consecutiva, tot i perdre per 2-0 al camp del Wolfsburg. Una derrota que ha deixat una sensació agredolça i moltes coses per aprendre a la plantilla blaugrana. Tant la central aragonesa Mapi León com el tècnic, Jonatan Giráldez, han coincidit en voler destacar les coses positives que s’emporten tot i sucumbir al Volskwagen Arena.

Líder de la defensa, Mapi és tal com es mostra al terreny de joc i no amaga el seu caràcter: «L’important era estar a la final, però soc una persona que fa molta autocrítica i m’enfada molt perdre encara que haguem passat; estic molt contenta però molt enfadada». Així i tot, l’aragonesa prefereix quedar-se amb tot allò que el Barça pot aprendre de la derrota i d’un rival que ha plantejat una exigència a la qual no estan acostumades: «Quan perds poses més atenció que si guanyes, perquè els errors es penalitzen molt; aprens coses que no s’han de repetir». També el tècnic blaugrana ha volgut valorar aquestes «experiències que ens ajuden perquè no les trobem pràcticament en cap partit», destacant el fet d’haver de «defensar a prop de la nostra porteria i amb l’equip rival sometent d’aquesta manera».

Tot i la duresa del rival i del partit, tan Mapi com Giráldez han coincidit en destacar «el resultat d’avui és una prova de que les coses no son fàcils, eren unes semifinals de Champions», explica la central, afegint «hem de ser conscients que això costa moltíssim». Mapi ha admès que el 2-0 ha suposat un toc d’atenció perquè «veus que la distància és menor», però sense perdre el convenciment de ser a Torí: «No m’he vist fora de la final».

SENSE PERDRE L’AMBICIÓ
El sentiment agredolç després del partit no ha impedit que la plantilla i el cos tècnic del Barça posin en valor el que ha aconseguit l’equip. Amb raó, Mapi ha destacat: «És la tercera final en quatre anys i és una cosa que cal valorar, pensar que les coses s’estan fent bé». Jonatan Giráldez també ha exposat que tot l’aconseguit fins ara els ajudar per mantenir la línia ascendent i alimentant la gana d’un equip que «continuarem treballant pel nostre objectiu que és guanyar la Champions».

Amb l’Olympique Lyonnais esperant a la gran cita del torneig continental, el partit de tornada contra el Wolfsburg servirà per afrontar millor la final. Pel que fa al joc de les alemanyes, Giráldez ha insistit en treure aprenentatges de noves situacions: «Hi ha coses que son difícils treballar si no les vius; com ara conviure amb la pressió en algunes situacions». El tècnic gallec ha admès que el plantejament del conjunt teutó en la segona meitat, avançant la línia de pressió, ha generat «més pèrdues del normal». També Mapi ha recapitulat admetent «és normal que ens pressionessin més, havien de guanyar i remuntar», i ha sentenciat «no estem acostumades a això i ho havíem de viure».

 

Notícies relacionades

Comenta