Els líders manen

 

El futbol europeu sembla voler deixar la feina feta abans de donar la benvinguda al 2020. Si a casa nostra el Barça ja suma 5 punts d'avantatge sobre l'Atlético de Madrid, a França, el totpoderós Olympique Lyonnais té una renda idèntica en la lluita pel títol contra el París Saint-Germain.

A Alemanya, el Wolfsburg és 3 punts per sobre el Hoffenheim, però té el Bayern a 6 i el quart classificat, l'Essen a 15, la distància més amplia entre el líder i la quarta plaça de les principals lligues europees.

Aixó sí, tant a Alemanya, com a França, igual que a la resta d'Europa, la lliga és notablement més curta que a Espanya. I és que la Primera Divisió espanyola continua amb la tradició d'una lliga llarga amb un total de 16 equips competint a la categoria d'or.

Un escenari que haurà de canviar en el futur, caminant cap a fórmules que permetin lligues més competides i, en definitiva, un producte més atractiu per a patrocinadors, plataformes televisives i, de retruc, per clubs, entrenadors i jugadores. Però no només cal una reestructuració per millorar la qualitat de la Lliga com a producte, també per facilitar més forats per les concentracions de les seleccions espanyoles.

Més oportunitat de concentrar les futbolistes suposarà construir blocs més forts a totes les categories, des de la sub-17, fins a l'absoluta, passant per la promeses de nova creació. Espanya té futbolistes de molta qualitat i els resultats a totes les categories cada any són millors, un creixement que es veuria potenciat amb una Lliga més curta que alliberi la pressió del calendari cada temporada.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta