Alegria continguda

 

La firma del primer conveni del futbol femení aquesta setmana ha suposat un gran salt endavant per al sector. Un pas important cap a la professionalització i que garanteix uns mínims per a totes les futbolistes. Un primer marc legal que s'haurà de seguir ampliant en el futur, a mesura que els equips aconsegueixin més ingressos i que permeti millorar les plantilles de tots els clubs i, de retruc, consolidar una lliga més competitiva i atractiva.

L'alegria, però, no ha durat i la lluita televisiva entre Tebas i Rubiales continua fent la guitza. El conveni s'ha signat, sí, però no gràcies a l'aportació econòmica de la Federació Espanyola -que reclamava els drets televisius a canvi- sinó a la proposta de Mediapro, que ha ampliat el que ja aporta als clubs en 1,1 milions d'euros. En concret, la plataforma audiovisual donarà 100.000 euros a 11 dels 16 clubs que negocien conjuntament els drets televisius -tots menys Barça, Tacón, Athletic, Madrid i Sevilla-, a canvi retransmetre la Copa de la Reina i de la gestió de la publicitat dels camps.

Així, els clubs han pogut arribar al sou mínim que exigia el conveni, però no s'ha resolt la lluita pels drets de la Lliga. De fet, aquest mateix cap de setmana els partits de Barça, Atlético, Levante i Athletic Club, els quatre primers classificats, no s'han pogut veure a través de cap plataforma audiovisual. Un fet indignant i que no fa pinta que millorarà en les pròximes setmanes. Només Barça i Tacón garanteixen la retransmissió dels seus partits com a locals a través del canal del club, però no quan juguen a domicili.

L'eufòria per la signatura del conveni ha donat pas, doncs, a una nova jornada d''apagada' televisiva i no sabem quant durarà. Les parts semblen molt lluny i mentre no es posin d'acord, qui perd és el futbol femení. Una llàstima.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta