Euskadi - Catalunya
La reivindicació com a bandera
Natalia Arroyo:
La pluja no acaba amb la il·lusió de les catalanes
Catalunya debuta sota un fort aiguat
Previous Next
La reivindicació com a bandera La reivindicació com a bandera
Natalia Arroyo: Natalia Arroyo: "Hem de celebrar que tothom surt viu d'aquí"
La pluja no acaba amb la il·lusió de les catalanes La pluja no acaba amb la il·lusió de les catalanes
Catalunya debuta sota un fort aiguat Catalunya debuta sota un fort aiguat

La FCF presenta l'Euskadi-Catalunya

Natalia Arroyo donarà a conèixer la llista de futbolistes que convocarà la setmana vinent

Futfem.cat | Pedro Salado

El Museu Melcior Colet ha acollit aquest matí l'acte de presentació dels partits que les seleccions catalanes de futbol femení, masculí i sala, disputaran aquest Nadal al País Basc. Un acte presidit pel Secretari General de l'Esport, Ivan Tibau, i pel president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, en el què també han estat presents els seleccionadors dels tres equips. Natalia Arroyo, seleccionadora de l'absoluta femenina, ha estat acompanyada per Marta Corredera i Nuria Mendoza, dues de les futbolistes que formaran part del combinat femení. Una llista que Arroyo no farà oficial fins a la setmana prèvia al partit, un cop s'aturi la competició a Primera Divisió, i que comptarà només amb futbolistes de la màxima categoria: "No només dels tres equips catalans, algunes estan jugant a Barcelona, altres a Saragossa, València...", ha explicat la seleccionadora.

El combinat català s'enfrontarà a Euskadi el proper 27 de desembre a Lasesarre (Barakaldo). Les entrades estaran a la venda a partir d'avui mateix a un preu de 5 euros i es podran adquirir al mateix camp des del dia abans. Fins al 23 de desembre també es podran comprar a través de les federacions territorials del País Basc.

Natalia Arroyo ha assegurat que és "un orgull immens" ocupar el càrrec de seleccionadora i ha confessat que també sent "una gran responsabilitat" davant aquest nou repte: "El que més pesa és la il·lusió. Tinc la responsabilitat de fer-ho bé per la transcendència que té aquest partit, però estic segura de què tot anirà bé. El partit és excel·lent ho miris per on ho miris".
La periodista i entrenadora catalana explica que ha trobat una "predisposició total" per part dels clubs i moltíssima il·lusió en les jugadores: "El primer que he notat és aquell punt de satisfacció en les jugadores de si les trucava o no les trucava. He notat ganes de jugar el partit, orgull i satisfacció de poder formar part d'això". Arroyo assegura que es donen tots els al·licients per gaudir d'un gran espectacle: "Euskadi motiva, és un dels millors rivals. Les jugadores estan emocionades pel que intueixen que implicarà i tenen també ganes d'exhibir-se en un any premundial".

El president de la FCF, Andreu Subies, per la seva banda, ha volgut destacar els esforços que està fent la institució que presideix per promoure el futbol femení: "La Federació ha invertit molt per la promoció del futbol femení. Deixarem més de banda el masculí perquè creiem que ells ja tenen recorregut per si sols, en canvi, pensem que el futbol femení ha de créixer molt encara. Volem implantar als clubs la filosofia de què el futbol femení també és potent". Subies també ha aprofitat per garantitzar la continuïtat d'aquesta nova selecció: "Espero que d'aquí en endavant sigui fàcil mantenir-ho, mentre estiguem aquí, aquest és el nostre compromís".

PREMI PEL FUTBOL FEMENÍ
El partit del proper dia 27 de desembre davant Euskadi suposa el renaixement d'una selecció absoluta femenina que havia caigut en l'oblit. Totes les persones que han treballat per poder tornar a construir aquesta selecció coincideixen en què és el premi que es mereix el futbol femení de casa nostra. El president de la FCF, Andreu Subies, argumenta que les futbolistes "s'ho guanyen cada dia". En el mateix sentit es pronuncia Natalia Arroyo: "Cada cap de setmana hi ha partits a tot arreu. Hi ha jugadores que hi dediquen les seves hores, la seva feina, la seva il·lusió. No totes, lamentablement, podran gaudir d'aquest partit, però és d'elles també".

 

Notícies relacionades

Comenta