Euskadi - Catalunya
La reivindicació com a bandera
Natalia Arroyo:
La pluja no acaba amb la il·lusió de les catalanes
Catalunya debuta sota un fort aiguat
Previous Next
La reivindicació com a bandera La reivindicació com a bandera
Natalia Arroyo: Natalia Arroyo: "Hem de celebrar que tothom surt viu d'aquí"
La pluja no acaba amb la il·lusió de les catalanes La pluja no acaba amb la il·lusió de les catalanes
Catalunya debuta sota un fort aiguat Catalunya debuta sota un fort aiguat

La pluja no acaba amb la il·lusió de les catalanes

Les jugadores de Natalia Arroyo, contentes de poder viure el renaixement de la selecció catalana absoluta

Futfem.cat | Pedro Salado

Les protagonistes havien de ser elles, les jugadores de les seleccions absolutes de Catalunya i Euskadi. La pluja, però, no va deixar lluir el potencial d'unes i altres, convertint la gespa de Lasesarre en un terreny completament fangós. "Era impossible jugar i hem intentat practicar un futbol al qual no estem acostumades. La part positiva és que hem lluitat i que marxem sense cap lesionada, però penso que és una llàstima per a tota la gent que ha vingut a veure'ns perquè no han pogut gaudir d'un bon partit", declarava Vicky Losada un cop acabat el matx.
La capitana catalana, a més, va destacar l'actuació de Catalunya amb una climatologia molt més favorable a les basques: "Nosaltres no som un equip físic i aquestes situacions ens serveixen per guanyar experiència davant les adversitats". En la mateixa línia es va mostrar la seva companya al Barça, Marta Corredera: "Elles estan més acostumades a aquestes condicions, però nosaltres ens hem adaptat força bé. Al cap i a la fi, es tractava d'un partit per gaudir i passar-s'ho bé".

Malgrat lluitar contra les adversitats, les jugadores catalanes no van deixar escapar l'oportunitat per manifestar la seva il·lusió en ser seleccionades i viure unes hores que passaran a la història del futbol català. "Feia molts anys que la selecció absoluta no disputava un partit i la majoria no sabíem què era jugar en aquest equip. Veníem amb moltes ganes i il·lusió per jugar a Euskadi", va afirmar la valencianista Carol Férez.
Maria Estella, una altra de les debutants, va confessar què suposava pel vestuari de Catalunya la cita a Barakaldo: "Hem sortit nervioses perquè sabíem que es tractava d'un partit important i podíem donar una mica més de ressò al futbol femení". En l'altra cara de la moneda es trobava Marta Torrejón. A diferència de moltes de les seves companyes, la central mataronina tornava a l'absoluta set anys després de disputar l'últim partit de la selecció catalana a Balaídos. Malgrat no tractar-se d'una nova experiència per a ella, Torrejón no va amagar la seva il·lusió en tornar a ser entre les divuit escollides: "Jugar amb la selecció catalana sempre és especial. Estic molt contenta de ser aquí i hem intentat aprofitar al màxim cada moment que hem viscut, tot esperant que es repeteixi aviat".

Les de Natalia Arroyo, però, són conscients que la continuïtat d'aquest equip no depèn d'elles. Per això, Olga Garcia, autora de l'únic gol de Catalunya davant Euskadi, confia que la Federació Catalana de Futbol segueixi mostrant el seu suport al futbol femení: "El fet de venir ja és un orgull. Tant de bo la directiva continuï apostant per aquest equip, perquè per a nosaltres és una gran experiència". Un sentiment que també comparteix la terrassenca Marta Corredera: "És molt maco tornar a veure companyes que feia temps que no veia. Estic molt agraïda a la Federació per haver comptat amb mi".
A més a més, la blanc-i-blava Maria Estella reconeixia que tenir una selecció absoluta és una motivació per a les noies que es troben en categories inferiors: "Vulguis o no, som una referència per a les més petites que estan pujant. Tenir un recorregut per les diferents seleccions i poder arribar a l'absoluta és un plus".

 

Notícies relacionades

Comenta