Euskadi - Catalunya

Natalia Arroyo: "S'ha demostrat que podem arrossegar molta gent"

La seleccionadora catalana reivindica el poder de mobilització del futbol femení després de reunir més de quatre mil persones al Miniestadi

Futfem.cat | Pedro Salado

No hi cabia en si mateixa. El somriure amb què entrava Natalia Arroyo a la sala de premsa del Miniestadi ja va denotar que el resultat havia estat secundari. I és que malgrat la derrota en la tanda de penals davant Euskadi, la seleccionadora catalana només va tenir paraules d'agraïment per a les 4.106 persones que es van aplegar al feu blaugrana. "La gent ha respost en un dia que tenia les seves dificultats. S'han aixecat de la taula i han vingut a vestir un 'Mini' en un partit especial per a tothom. Fins i tot, m'ha semblat que hi havia més gent de la que s'ha dit, o sigui que els que s'han apropat han vingut amb ganes de fer soroll", va afirmar Arroyo. El seleccionador basc, Juan José Arregui, es va sumar a les felicitacions, destacant els esforços de la Federació Catalana (FCF): "Ja des de la presentació ens va sorprendre tot el que s'estava preparant per al partit. Després de jugar-lo, puc dir que les expectatives s'han vist superades amb escreix i l'organització ha estat excel·lent".

Després de trencar el rècord d'assistència a Catalunya, fins dissabte en mans del Barcelona en la darrera cita de Champions, l'entrenadora d'Esplugues desconeix quin serà l'esdevenir de la selecció catalana absoluta: "L'horitzó no el sabem perquè estàvem concentrades en aquest partit. Hem de tenir ambició i ja veurem cap a on podem encaminar el nostre futur, tot aprofitant aquesta inèrcia". Amb tot, Arroyo va llançar un guant a la Federació Catalana: "Paga la pena repetir el partit perquè s'ha demostrat que el futbol femení pot arrossegar molta gent".

Centrant-se en el vessant purament esportiu, Natalia Arroyo va destacar la velocitat d'un partit amb més joc que no pas gols: "Teníem diferents reptes i a nosaltres ens pertocava l'esportiu. Ha costat que es desencallés el marcador, però el partit ha tingut un ritme que no ha tingut res a veure amb un amistós". En aquest sentit, la catalana va reconèixer l'esforç de les seves jugadores: "Valoro que les noies han entès que, més enllà de ser un partit amistós, s'havia de competir i lluitar per un bon resultat. Amb només un entrenament, penso que ens ha sortit força bé".

El gol de Beristain al 74' va obligar a reaccionar una Catalunya, que, fins aleshores, no havia tingut gaire fortuna quan s'havia apropat a la meta d'Euskadi. "Tot i que elles han tingut arguments de sobres per incomodar-nos, amb una defensa que té un desplaçament poderós i gent ràpida a dalt, ho hem tingut gairebé sempre sota control. Posicionalment, hem estat bé i hem fet transicions ràpides, tot i que és veritat que ens esperàvem situacions d'atac més madurades", va assegurar Arroyo. Tot i acabar enduent-se el triomf, el mateix Juan José Arregui va admetre la superioritat de les catalanes durant bona part del matx. "Malgrat que sabíem amb què ens trobaríem, hem tingut molts moments en què hem patit", va afirmar el seleccionador basc.

EL PITJOR DELS PRONÒSTICS
La nota negativa del Catalunya-Euskadi de dissabte va ser, sens dubte, la lesió de Nekane Díez. Minuts abans d'arribar al descans, la jugadora de l'Athletic Club va veure's obligada a retirar-se del terreny de joc a causa d'un fort cop en el seu genoll esquerre. Aquest dilluns, el club biscaí ha confirmat el pitjor dels pronòstics: trencament del lligament creuat anterior. La davantera basca passarà pel quiròfan en els pròxims dies i podria perdre's la resta de temporada.

 

Notícies relacionades

Comenta