Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

Pot passar al teu club

 

La setmana passada la campiona olímpica Aly Raisman va fer públic que havia estat víctima d'abusos sexuals per part del metge de l'equip femení de gimnàstica dels Estats Units, Larry Nassar. No era l'única, més de 140 atletes van arribar a acusar-lo d'haver abusat d'elles, però amb els primers casos van fer la vista grossa fins que les denuncies els van desbordar. Malgrat tot, va entrar a la presó per possessió de pornografia infantil i no per les agressions.

El món de l'esport no s'escapa a l'onada de denúncies que estan fent-se públiques arrel del 'cas Weinstein' i, a hores d'ara, ja tothom hauria de veure que és un problema a escala mundial i que afecta a tots els àmbits de la vida. A dins del futbol femení ja s'han alçat veus com la de Hope Solo que va denunciar que l'expresident de la FIFA Joseph Blatter li va grapejar el cul durant la gala de la Pilota d'Or de 2013, o la futbolista sueca Gunila Axén que va denunciar que havien abusat d'ella futbolistes «molt coneguts».

Moltes dones ara senten que poden parlar perquè se les escolta i es posa menys en dubte el seu testimoni, les notícies ocupen portades i omplen les xarxes socials però no sempre ha estat així. Si fem una cerca ràpida trobem casos d'abusos a dones futbolistes que van passar desapercebuts perquè el focus que estava posat a sobre d'aquestes informacions no era prou potent.

No podem pensar simplement que això no pot passar a prop nostre, que és cosa d'uns quants 'malalts'. No són malalts, són homes en una situació de poder respecte a les seues víctimes, homes que ocupen càrrecs de responsabilitat. És a les entitats amb aquestes característiques on hem d'estar atents per evitar els abusos, és a dir, a totes.

Hem de crear protocols d'actuació adaptats a les necessitats de cada club i aplicar-los, s'ha acabat desatendre a les víctimes, fer la vista grossa i ignorar les senyals que ens indiquen que una persona pot estar patint abusos sexuals.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta