Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

El turment de les futbolistes

 

La lesió de Leila Ouahabi, la millor lateral esquerra de la Lliga, ha estat un dur revés per al Barça més ambiciós de la història. L'equip blaugrana haurà de fer front a una baixa molt sensible i la jugadora, per la seva banda, armar-se de paciència i coratge per combatre una lesió llarga i dolorosa.

Són molts els missatges d'ànim que ha rebut la defensa de Mataró des que dilluns el club va anunciar que havia de ser operada de LCA i es perdia la resta de la temporada. Dit això, la notícia no fa més que treure a la llum un 'vell conegut' en el futbol femení: les lesions del lligament creuat, el gran temor de les jugadores.

En la temporada 2014/15 la van patir un total d'11 futbolistes i la passada campanya, en van ser vuit. Natalia Gaitán (València), Clara Martínez i Estíbaliz Torralbo (Espanyol), Rocío Gálvez (Atlètic) i Nayadet López (Santa Teresa), entre moltes d'altres, han hagut de conèixer de prop aquesta lesió, que és vuit vegades més comuna entre dones que entre homes per la seva disposició òssia però que posa sobre el tapet diverses qüestions: la idoneïtat de la gespa artificial, una superfície on hi ha major desgast i risc de lesions, l'adequada preparació física dels equips i les suficients mesures de prevenció per part dels clubs per evitar aquestes lesions.

La llarga llista de jugadores que s'han hagut d'operar de LCA és alarmant. Ningú pot tancar els ulls davant un tipus de lesió que és un autèntic calvari per a una noia que veu frustrats els seus somnis en qüestió de segons. És una lesió molt dura a nivell físic i molt cruel a nivell mental, però també és el clar símptoma que encara hi ha molt per fer en el futbol femení. Reclamar estadis amb gespa natural, una preparació física a l'altura de les exigències i majors mesures de prevenció de lesions, són encara temes pendents. Espero que els clubs, la Lliga i la Federació mirin de fer passes endavant i prendre les mesures que calguin a fi que les nostres futbolistes no hagin de viure el seu pitjor malson.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta