Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

Els exemples de Lieke i Duggan

 

Sovint lamentem que el futbol té pocs referents femenins. Sembla normal que els nens i nenes es fixin en Messi, Cristiano, Piqué o Sergio Ramos a l'hora de somiar a ser futbolistes d'elit i molt poc, o gairebé res, en Amanda, Alexia, Jenni o Natalia Pablos. I és una llàstima, perquè els valors que transmeten aquestes jugadores dins i fora del camp són d'admirar.

Aquesta mateixa setmana, m'han cridat l'atenció dos apunts de dues futbolistes del Barça de la dimensió de Lieke Martens i Toni Duggan. La primera, 'The Best', té 532.000 seguidors a Instagram i 41.500 a Twitter, mentre que la davantera anglesa arriba als 170 mil a Instagram i als 125 mil a Twitter. Estem, així doncs, davant de dues esportistes molt influents.

L'holandesa, en una recent entrevista, assegurava que desitjaria que els seus fans la recordessin com «algú que sempre va intentar ser millor com a futbolista i com a persona» i relatava que el millor consell que mai li han donat ha vingut dels seus pares: «Sempre m'han dit: sigues tu mateixa i demostra que ets bona gent».

Per la seva banda, Toni Duggan ha aparegut aquesta setmana dues vegades en les xarxes socials. Primer, amb una imatge en una terrassa estudiant castellà i acompanyada del llibre 'Andrés Iniesta, l'artista', en un bonic gest de complicitat al capità del Barça, i després, a Twitter, ha volgut fer un homenatge a l'immens talent del seu company blaugrana, Leo Messi. Martens destaca la rellevància de ser bona gent per tenir èxit en l'esport i Duggan dedica dos bonics elogis als seus companys.

I no puc més que celebrar, en un entorn de crítica fútil, provocacions i fals 'postureo', que l'esport continuï sent exemple de valors. Futbolistes com Lieke Martens i Toni Duggan ho saben bé. Les seves paraules, gestos i missatges, que arriben a milers de nens i nenes, ens reconcilien amb l'essència del futbol, amb els valors propis de l'esport. Totes dues són, sense cap dubte, l'exemple a seguir.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta