Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

Guanyar la Lliga sí o sí

 

El Barça s'ha tornat a complicar la vida a la Lliga. A falta de 12 partits perquè finalitzi el campionat, les 'culers' deixen de liderar la classificació en solitari i passen a fer-ho amb l'Atlético, igualades a 47 punts. L'empat a zero davant la Real Societat posa a les de Fran Sánchez de nou en alerta davant el seu etern rival.

La pitjor notícia -al marge del joc gris i poc vistós- ha estat que el 'Mini' ja no és un fortí aquesta temporada. El Barça sumava nou victòries per nou partits disputats a casa. No només estava invicte sinó que acumulava al seu camp -entre el 'Mini' i la Ciutat Esportiva- ni més ni menys que 42 gols dels 62 que suma l'equip, amb golejades d'escàndol com el 10-0 al Santa Teresa, el 7-0 al Madrid o el 6-1 al Betis. Per primer cop, l'artilleria blaugrana es va quedar sense pólvora.

És cert que la Real ha donat un cop d'autoritat sobre la taula des de l'arribada de Gonzalo Arconada però també ho és que el Barça va perdre el passat dissabte una ocasió d'or per mantenir la seva renda a la Lliga. És una llàstima no saber aprofitar aquestes oportunitats.

«Toca mirar cap endavant. Hem d'anar a la nostra i sumar de tres en tres», va dir Fran Sánchez. El panorama tampoc pinta tan malament: el Barça compta amb un goal-average (62-5) superior al de l'Atlético (44-11) i ha de rebre a les 'matalasseres' a casa, a la 22a jornada de Lliga. Així doncs, segueixen depenent de si mateixes.

Serà el cap de setmana del 10-11 de març quan tots dos equips es tornin a jugar pràcticament el títol a una sola carta. Estaria bé que, de cara a aquest duel crucial, les blaugrana hagin fet els deures: no abaixin la guàrdia en cap partit, no cedeixin més punts i mostrin la seva millor versió en cada enfrontament. La consigna del club és clara: s'ha de guanyar la Lliga sí o sí. Això significa, tal com diu el tòpic, que cada partit és ara una final.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta