Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

Reptes al camp i als despatxos

 

L'equip de Fran Sánchez està immers de ple en els seus tres grans reptes d'aquesta temporada: recuperar com més aviat possible el lideratge a la Lliga -dèiem fa dues setmanes que cada partit és una final i que la pressió per guanyar el títol aquest any és brutal-, revalidar la Copa de la Reina i donar la sorpresa a la Champions davant l'Olympique Lyonnais -una gesta majúscula, però que es pot somiar-. No obstant això, no només l'equip s'ha de posar les piles al camp, sinó que també ho ha de fer la direcció tècnica als despatxos.

En aquest sentit, Markel Zubizarreta té força deures. No hi ha temps a perdre. Les grans potències europees -Olympique Lyonnais, PSG, Wolfsburg o Chelsea- ja estan dissenyant les plantilles de la temporada vinent i si es vol fer front a aquests gegants, no es pot improvisar a última hora.

En el capítol de fitxatges, Mundo Deportivo desvelava que el Barça ha ofert a la internacional argentina sub-20 Juliana Berardo, davantera de 19 anys d'enorme projecció procedent de l'Estudiantes, sotmetre's al juny a unes proves amb l'equip. I em consta que no és l'única jugadora que han tantejat.

En l'apartat de renovacions, el tema està que treu fum. Fins a set jugadores del Barça acaben contracte aquest estiu i són, des del passat 1 de gener, agents lliures per negociar amb qualsevol altre club a causa de la nova normativa del futbol femení que inclou l'ITMS -International Transfer Matching System-, amb finestres d'estiu i d'hivern per als traspassos, exactament igual que en el futbol masculí.

A això s'ha de sumar, per últim, la incògnita de jugadores que no disposen dels minuts esperats. Fran està portant relativament bé el tema de les rotacions per tal que tot l'equip se senti important i motivat, però en els partits decisius es podrà veure qui realment és titular i qui suplent. Hi ha jugadores que no estan disposades a veure's relegades a un segon pla quan tenen nivell sobrat per ser titulars en qualsevol equip de la Lliga i quan formen part del nucli fort de la selecció absoluta. I n'hi ha que són massa joves per no competir cada setmana i volen créixer al camp, no a la banqueta.

S'acumula la feina als despatxos. Sense ànims de voler penjar-nos medalles sinó simplement de fer honor la nostra professió -que per a això som periodistes i no portaveus-, estarem atents a tots aquests moviments. Els reptes del Barça, dins i fora del camp, es presenten apassionants.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta